Stravično ubojstvo mlade Mostarke Lane Bijedić unijelo strah među stanovnike Čapljine

Čapljina, ubojstvo, strah, sudar, kolaps, prometni kolaps, prometna nesreća

Stravično ubojstvo mlade Mostarke Lane Bijedić, koje se dogodilo samo desetak kilometara od Čapljine, unijelo je strah među stanovnike Čapljine.

Novinari Čapljinskog portala razgovarali su sa stanovnicima, koji ne kriju strah.

”Naravno da sam u strahu, ne možete biti mirni kad znate da se takvo ubojstvo dogodilo na kućnom pragu našeg grada”, govori jedna sugrađanka.

Najviše straha među Čapljince se uvuklo zbog činjenice kako je policija izvijestila da je istraga usmjerena na Čapljinu, odnosno jednu ili više osoba koje bi mogle imati veze s ubojstvom.

”To je strašno, ne mogu pojmiti da se nešto takvo dogodilo u blizini našeg grada, a još manje da je ubojica možda imao veze s Čapljinom”, govori jedan sugrađanin i dodaje: ”Nikad nisam ključao kuću, a sad evo dva puta provjeravam jesu li vrata zaključana”.

Strah koji se uvukao u Čapljinu najviše se očituje na roditeljima.

”Dijete sada pratim i u školu i iz škole. Nisam smirena, jednostavno dok se situacija ne riješi i ubojica ne uhiti, nemam mira”, dodaje jedna majka dok čeka svoju kćer ispred škole, piše Čapljinski portal.

”U ovom trenutku nijedna osoba nije osumnjičena za ubojstvo Lane Bijedić. Nastavit ćemo saslušanje novih svjedoka, a vjerujem da će cijela istraga donijeti rezultat i da ćemo pronaći ubojicu (ili više njih) ubijene Mostarke”, kazao je nedavno tužitelj ŽZH Josip Aničić.

Podsjetimo da je otkriveno kako je Lana propješačila sama cijeli put od autobusne postaje u Čapljini do blizine mjesta ubojstva u mjestu Studenci pored Ljubuškog, gdje je tijelo ove 19-godišnjakinje pronađeno u nedjelju 6. listopada 2019. godine. Njezino tjelo je pronašao ribar dok je lovio ribu u rijeci Studenčici.

Istragu u vezi ovog ubojstva vodi Tužiteljstvo ŽZH. Ranije je utvrđeno da je dijelom Čapljine Lana sama pješačila, od autobusne stanice do mjesta Trebižat. Pregledom snimki s videonadzora sva pozornost je usmjerena na automobile koji su nailazili u sporno vrijeme. Tužiteljstvo ŽZH s ostalim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, nastavlja istragu nakon ubojstva djevojke iz Mostara.

Nakon obdukcije Laninog tijela, policija je od zdravstvenih ustanova u HNŽ-u i ŽZH-u zatražila informaciju jesu li tijekom prošle nedjelje ili ponedjeljka imali osobu s ozljedama na rukama. Jedan mušakarac s ozljedama ruke privođen na razgovor.

”Ubrzo je stigla informacija o muškarcu iz Čapljine, koji je, kako se ispostavilo, imao prometnu nesreću u nedjelju na području ovog grada. Saslušali smo tog momka, ali samo u ulozi svjedoka. On nije osumnjičen za Lanino ubojstvo”, podvukao je Aničić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Tužitelj Aničić je potvrdio da će idućih dana početi i pregled dva izuzeta sumnjiva vozila, koji se nalaze na području ŽZH i HNŽ.

”Očekujemo da upravo s pregledom tih vozila istraga ode korak dalje ka pronalaženju odgovora tko je ubojica. Brzo se očekuju rezultat”, dodao je Aničić.