Stravično: Otac i brat upucali su je i bacili u kanal - ali je preživjela

napad, djevojka, preživljavanje, strava
...kojeg je voljela umjesto onog koji su joj namijenili, prenosi Reuters. Saba Maqsood (18) sve je to uspjela preživjeti. Hospitalizirana je s ranama na obrazu i desnoj ruci.

Lokalni policijski dužnosnik Ali Akbar rekao je da su Sabu napali i upucali vlastiti otac, brat, stric i strina, nakon čega su je bacili u kanal u gradu Gafizabad u provinciji Punjab. Akbar je potvrdio da je riječ o napadu iz časti - neke konzervativnije pakistanske obitelji smatraju da je nečasno da se žena zaljubi i sama odabere supruga.

- Žrtva, Saba, prije pet se dana iz ljubavi udala za susjeda Muhammada Qaisera, protivno željama svoje obitelji. Odveli su je u Hafizabad, dvaput upucali i bacili u kanal nakon što su je stavili u vreću, pretpostavljajući da je mrtva - rekao je Akbar za Reuters.

Napadači su pobjegli s mjesta zločina, a djevojka je nakon nekoliko minuta u vodi došla svijesti te uspjela doći do obale, gdje su joj dva prolaznika pomogla.

- Ona je hrabra djevojka. Izašla je iz kanala i došla do obližnje benzinske postaje, odakle ju je spasilački tim odveo do bolnice - rekao je Akbar, dodajući da Saba nije u životnoj opasnosti te da je podnijela prijavu protiv obitelji.

Napad na Sabu dolazi nedugo nakon što je iz istog razloga napadnuta Farzana Iqbal. Ona, nažalost, nije uspjela preživjeti napad vlastite obitelji.