Stravično: Majka šestero djece nasmrt pretučena

Policijski auto
Sanela Osmanović (32) ukopana je u petak na gradskom groblju Prašnice u Zenici, tri dana nakon što je u bolnici podlegla teškim ozljedama.

Kobna pijanka

Zbog premlaćivanja i smrti Sanele Osmanović zenička policija traga za njenim poznanicima Valentinom Šuvalićem i Belmirom Mačkom.

Prema informacijama iz policije, u subotu, 14. lipnja, u kući koju je koristila s još nekoliko osoba, nakon slavlja i pijanke, Valentino i Belmir brutalno su pretukli Sanelu. Još se utvrđuju okolnosti ovog događaja, a poznato je da su napadači i stradala, zajedno s više osoba, bili cijeli vikend zajedno u kući.

Tu noć je, pokazala je istraga, nakon premlaćivanja, više osoba spavalo u istoj kući pored teško ozliijeđene Sanele, koja je tražila pomoć. Međutim, tek dan kasnije, u nedjelju uvečer, nepoznate osobe su je iz vozila izbacile pred zgradu Hitne pomoći.

Nakon što su medicinari alarmirali policiju, njen maloljetni sin Mustafa preuzeo je odgovornost za napad. Saslušan je , te naknadno pušten.

Daljnjom policijskom istragom i očevidom te saslušanjem više osoba, došlo se do saznanja da su napadači bili Valentino Šuvalić i Belmir Mačak. Njih dvojica su, odmah nakon incidenta, pobjegli s poznatih adresa te policija za njima traga.

Poznati policiji

Šuvalić je odranije poznat policiji po više kaznenih djela. Nije sa sigurnošću poznato jesu li napadači i umrla bili u rodbinskoj vezi, jer postoje nezvanična saznanja da jesu, ali to nam niko nije mogao potvrditi.

- Naložio sam obdukciju koja je potvrdila nasilne ozljede stradale te druge mjere u istrazi. Za sada su osumnjičeni počinitelji u bijegu, a od policije je stiglo izvješće o kaznenom djelu nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom protiv dvije punoljetne osobe - kazao nam je dežurni tužitelj Borislav Milešić.

Iza Sanele Osmanović ostalo je šestero djece: Emin, Murat, Dželentano, Mustafa te kćerke Samira i Gaga.

Dnevni avaz