Stravično: Djevojčicu vraćaju ocu koji ju je silovao!

silovanje, zlostavljanje, sud, droga, silovanje, Zagreb, silovatelji, silovanje, malezija, Armija BiH, ratni zločin, silovanje, obitelj, nasilje, Nasilje u obitelji, spolni odnosi, maloljetna djevojčica, optužba, seksualni prekršaj, maloljetna djevojčica, seks sa maloljetnicom, obiteljsko nasilje, roditelji i djeca, obiteljsko nasilje

Sud je pedofila oslobodio jer je djevojčica sa 6 godina dala 'nekonzistentan i nevjerodostojan iskaz'.

"Nesretna sam kad u školi dobijem jedan. Kad sam s tatom, onda sam isto nesretna jer ne volim kad me tata dira. Ne volim kad me tata mazi. Tata se skine gol i veli da moram spavati s njim ili će me zavezati vani kao psa. Kad idemo spavati, ja spavam, a tata skače po meni i radi nešto prosto. To mene boli. Ja kažem da to mene boli, a on ništa. Tata dugo skače po meni, dok mama ne kaže da je ručak gotov. Mama je vidjela što mi radi i rekla mi je: 'Žao mi je, dušo, ne znam od policije broj.' Braco se skriva od tate. Šapnuo mi je da i njemu radi isto."

Te rečenica je ispisala devetogodišnja Jagoda, tijekom banalnog razgovora kod psihologinje, koja ju je upitala kad je sretna, a kad nesretna. Šutke je pisala i ispisala četiri stranice papira. Na potpitanja nije podizala glavu prema psihologinji i nije nikoga gledala u oči.

Jagodin slučaj stručnjaci su 2006., kada je izdvojena iz biološke obitelji, proglasili "vrištećim slučajem seksualnog zlostavljanja". Zašto je djevojčica odlučila progovoriti, stručnjaci nisu sigurni.

Sigurno je da Jagoda ne zna da bi je država već ovog mjeseca mogla vratiti upravo njezinu ocu! Upravo joj ovog mjeseca istječe odluka o njezinu smještaju kod udomitelja, Jagodine tete Ljubice, piše Jutarnji list.

Naime, zbog "nekonzistentnog i nevjerodostojnog iskaza" koji je Jagoda dala na sudu kao šestogodišnja djevojčica otac je u rujnu prošle godine pravomoćno oslobođen svih optužbi! Iako je sudski vještak napisao da dijete "nedvojbeno ima osobna seksualna iskustva". Za sud nije "dovoljno jasno verbaliziralo" s kim je ta iskustva steklo.

Jagodino potresno pismo, koje je šokiralo i iskusne stručnjake, za sud i pravo potpuno je nebitno. Jer - njezin je otac oslobođen i ne može biti dvaput suđen za isto djelo!

"Svi smo očajni. Jednostavno se ne možemo pomiriti s činjenicom da će djevojčica natrag k ocu i da njezino pismo, njezin život, ništa ne znači, da ćemo je mi, koji smo odgovorni za nju, poslati natrag", kažu stručnjaci koji su proteklih godina radili s Jagodom.

Priča poznata je svim nadležnim institucijama. Svi se zgražaju, odmahuju glavom, ali zaključak je isti: rješenja nema!

Jagoda je slučajno spašena i slučajno ponovno osuđena.