Stravična nesreća u kampu Mon Perin

Ljetovanje u kampu Mon Perin u Balama za talijansku obitelj Unussich iz Trsta pretvorilo se u tragediju - 44-godišnji Aleks Unussich preminuo je pred suprugom od iskrvarenja iz rana zadobivenih od krhotina razbijenih staklenih vrata toaleta u kampu u srijedu oko 20.20 sati. Uzaludni su bili napori rovinjske ekipe Hitne medicinske pomoći koja je za samo 14 minuta došla u kamp, odnosno do kamp prikolice talijanske obitelji.

Pokušala je reanimirati Alexa Unussicha, koji je od stakla zadobio ozljede vrata, prsa i trbuha, a za sada se čini da je najkobnija bila ozljeda vratnih žila. No, točan uzrok smrti saznat će se nakon obdukcije na Odjelu patologije pulske Opće bolnice kamo je tijelo odvezeno.

Za sada policija ne otkriva detalje nesreće, a jučer u kampu nismo uspjeli saznati je li netko vidio što se točno dogodilo. Gosti s kojima smo razgovarali čuli su o nesreći od drugih gostiju ili su pak došli na mjesto nesreće koji trenutak kasnije pa su vidjeli tek tragove stradavanja talijanskog turista. Kažu da je bilo puno stakla i krvi, da su tragovi vodili sve do parcele na kojoj je kampirala obitelj nastradalog Talijana.

Ozlijeđeni Unussich propješačio je 15-ak metara do svoje kamp prikolice zemljom, a ne popločanim puteljkom, da bi što prije zatražio pomoć od supruge koja je ostala kod prikolice jer je on s dvogodišnjom kćerkicom otišao u toalet.

Puno pitanja

Jučer tragova krvi nije bilo, a nešto je stakala ostalo. Policija je jučer u svom izvješću o nesreći navela da je dosad provedenim izvidima utvrdila da se Unussich nalazio u sanitarnom čvoru te da se prilikom otvaranja staklenih vrata staklo razbilo, pri čemu je jedna krhotina Aleksu Unussichu rasjekla vrat.

Djelatnici HMP pokušali su reanimirati muškarca, no zbog težine ozljede, to nije bilo moguće te je on preminuo na mjestu događaja. U kampu su nam neki gosti rekli da Unussich nije bio unutar toaleta već ispred njega, a da zatvorena staklena vrata nije ni dirnuo, da su ona sama od sebe odjednom prsnula. Staklo je puklo u hiljadu komadića, a krhotine su letjele posvuda. Samo pukom srećom nije ozlijeđena djevojčica. Možda ju je svojim tijelom otac uspio zaštititi.

- Staklena vrata su tijekom rada kampa uvijek otvorena. Zatvaramo ih, odnosno zaključavamo, zimi kada kamp ne radi. Ne znam kako se nesreća dogodila, istraga je u tijeku i ne mogu vam ništa reći. Žalimo zbog nesretnog događaja, izražavamo sućut obitelji stradalog, izjavio nam je direktor kampa Mon Perin Massimo Piutti.

On nam je potvrdio da je na istom toaletu staklo sa stražnje strane također puknulo prilikom montiranja, odnosno rekonstrukcije toaleta prije otvaranja kampa, a da nije postavljeno drugo jer se dugo čekalo na njegovu isporuku, a, tvrdi, i nije neophodno budući da se vrata sada ne zatvaraju. Zato se i postavlja pitanje tko je i zašto zatvorio vrata, je li staklo puknulo baš u trenutku kada ih je Unussich pokušao otvoriti ili su puknula sama od sebe. Na ta pitanja trebala bi odgovoriti istraga koju zajedno s policijom provodi i Državno odvjetništvo.

Oženjen mještankom?

- Čuo sam za nesreću od drugih, ali ne i o detaljima same nesreće. Kažu da je muškarac Slovenac koji dugo živi u Italiji i da je oženjen s jednom mještankom Bala, rekao nam je jedan gost kampa iz Novog Mesta. Gošća iz Trsta Michela Muzinich potvrdila nam je da je muškarac s djetetom išao u WC, da je supruga ostala ispred prikolice, a da se on vratio po pomoć, te da je vrlo brzo došla Hitna pomoć i policija. Nije znala kada je obitelj nastradalog došla u kamp niti koliko se namjeravala zadržati u kampu. Te podatke nije nam želio otkriti ni direktor kampa Massimo Piutti.

Ministarstvo unutarnjih poslova o nesreći stranih državljana izvještava diplomatsko predstavništvo stradalih pa će tako biti i u slučaju stradavanja Aleksa Unussicha. Iz Talijanskog veleposlanstva u Zagrebu rečeno nam je da je izvještavanje o stradalima uobičajena procedura, ali da je konzul trenutno odsutan pa nam nisu u mogućnosti ništa više reći. Ako im se obitelj nesretno stradalog talijanskog državljanina obrati, svakako će im biti pružena pomoć.

novilist.hr