Strava u Travniku: Curici slomljena lubanja, očuh kaže da je pala s kreveta

... nakon što ju je navodno očuh Senid S. divljački premlatio u selu Vitovlje kod Travnika.

Ozljede po tijelu

U policiji i Tužiteljstvu iz Travnika nam kažu da istraga još traje, te da se zasad samo zna da su očuh i curica u ponedjeljak ostali sami u kući, te da je ona kasnije nađena bez svijesti i s modricama po čitavom tijelu. Naime, tog dana majka je izišla iz kuće, a Senid je ostao čuvati curicu. Nitko točno ne zna što se dogodilo među četiri zida, a kada se majka vratila doma, našla je kćer bez svijesti i, kako se činilo, brutalno izudaranu.
Ona je curicu istog dana donijela u bolnicu u Travniku, a tamošnji liječnici su je već sutradan poslali u sarajevsku bolnicu.

"Djevojčica je 19. ožujka dovezena iz travničke bolnice i pri prijemu bila je u polusvjesnom stanju, a na poziv nije otvarala oči. Ima lom lubanje i krvarenje na mozgu, pa ju je nemoguće operirati", kaže Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Sve negirao

Što se točno dogodilo u Vitovlju, sada je predmet policijske i tužiteljske istrage, a tužitelj Mersudin Pružan, kojem je slučaj dodijeljen, tek nam je mogao reći da su posljednjih dana policajci uzimali izjave od svih uključenih u slučaj.
"Ispitana je i majka, koja je curicu donijela u bolnicu u Travniku, i koja se još uvijek s njom nalazi u sarajevskoj bolnici, a saslušali smo i očuha", kazao je on za Dnevni list. Prema neslužbenim saznanjima, očuh se, kada je doveden na saslušanje u policiju, branio da je curica kobne večeri izgubila ravnotežu te pala s kreveta, što bi moglo objasniti lom lubanje, no to zasad ne objašnjava brojne modrice po njezinom tijelu.
Sada se istražuje je li Senid možda ranije tukao curicu, a kako doznajemo, policajci su čak u početku istrage bili posumnjali i da ju je silovao. Bio je zbog toga tražen i ginekološki nalaz, no pokazalo se da curica nije seksualno zlostavljana.
Mještani Vitovlja s druge strane pričaju kako se Senid još krajem prošle godine oženio konobaricom, majkom trogodišnje curice. Budući da je ona imala dijete iz prošlog braka, njegovi roditelji su se protivili njihovoj vezi, te su se Senid i njegova supruga odselili u podstanare, u kuću na kraju sela. Senida opisuju kao problematičnog, te kažu da je ranije znao biti nasilan.

Dnevni list