Strava: U samici zatvora izgorio zatvorenik

Stop policija
izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović koja, međutim, nije potvrdila našu informaciju da je izgorio zatvorenik, koji se nalazio u izolacijskoj sobi, odnosno samici.

Kako je ranije tijekom poslijepodneva najavljeno iz Ministarstva pravosuđa u pulski zatvor je oko 21.30 sati iz Zagreba stiglo povjerenstvo Ministarstva koje će utvrđivati okolnosti ovog teškog incidenta. U Pulu je s njima stigao i Ivica Šimac, pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav koji je nakon petnaestak minuta provedenih iza zatvorskih zidina dao izjavu za medije.

- Na žalost, mogu potvrditi da se danas poslijepodne u pulskom zatvoru dogodio incident. Naime, zbog narušavanja javnog reda i mira službene osobe primijenile su sredstva prisile nad 25-godišnjakom i smjestile ga u prostoriju za izdvajanje. U popodnevnim satima izbio je požar u kojemu je 25-godišnjak smrtno stradao. Do utvrđivanja svih okolnosti sa dužnosti su udaljeni upravitelj zatvora, voditelj službe osiguranja i djelatnici koji su postupali u ovom slučaju, kazao je Šimac.

Nije htio odgovoriti na upit je li 25-godišnjak sam izazvao požar u samici ili je požar u toj prostoriji izbio iz nekih drugih razloga.

- Ministar pravosuđa je formirao povjerenstvo koje će već noćas utvrđivati što se dogodilo u zatvoru, a u istraživanju svih okolnosti sudjeluje i Policijska uprava istarska, kazao je Šimac.

Hina