STRAVA U HRVATSKOJ Porodila se sama u spavaćoj sobi pa bebu bacila u smeće

ubojstvo, ubojstvo novorođenčeta

-Rodila sam u sobi, a na krevetu je spavao moj tadašnji izvanbračni suprug. On ništa od svega toga nije čuo. Bio je pijan. Stalno je bio pijan. Porodila sam se oko 6.30. Nisam ni znala spol djeteta, sve dok mi to u izvješću nije pokazala braniteljica.

Sin kojeg sam imala s izvanbračnim suprugom se ranije tog jutra probudio pa sam ga odvela u prizemlje kuće gdje mu je živjela baka. Pukao mi je vodenjak pa sam otišla na kat. Dok sam rađala glavu sam naslonila na dvosjed. Bila sam u čučećem položaju. Htjela sam se pridignuti, no zbog bolova sam se dvaput spustila. Nakon što je izašla posteljica čula sam svekrvu kako me zove.

Drugi put sam pokušala ustati i spustila se i tad sam valjda sjela na bebu, ali se toga ne sjećam – kroz suze i jecaje ispričala je žena iz središnje Hrvatske, kojoj se sada sudi zbog optužbi da ubila tek rođenu bebu.

Optužena je za teško ubojstvo, a tereti ju se da je u listopadu 2017., nakon što je bez ičije pomoći u spavaćoj sobi rodila bebu, bebi rukom prekrila nos i usta te je ugušila. Mrtvu bebu pronašla je njezina svekrva i to u kanti za smeće.

U obrani je navela i da nije krila trudnoću, ni planirala ubojstvo.

Prema vještacima, kod optužene su prisutna obilježja ovisnog poremećaja ličnosti koji karakterizira osjećaj bespomoćnosti, submisivnosti, potrebom da drugi preuzmu brigu za nju, nesposobnošću donošenja odluka i potrebom za stalnom podrškom.