Strava na Bilom brigu

pucnjava
Na mjesto tragičnog događaja brzo je stigla policija koja je bebu stavila u službeno vozilo te su ga pod rotacijom prevezli u Opću bolnicu Zadar.
Dječak star tek deset mjeseci i njegov otac Marino Orlović bore se za život nakon što ih je u dvorištu kuće na Bilom brigu iz pištolja propucao Zlatko Svirčić, 55-godišnji bivši suprug Maje, Marinove supruge i dječakove majke. Napadač se ubrzo nakon napada sam prijavio u policijsku postaju te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, dok su beba i suprug s ozljedama opasnim po život prevezeni u zadarsku bolnicu. Prema prvim informacijama, dječaku je propucana glava te je iz zadarske bolnice hitno prebačeno za Zagreb, dok je otac u još težem stanju, s propucanim grudima i glavom, na jedinici intenzivnog liječenja u zadarskoj općoj bolnici.

- Beba je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu prepuštena na brigu zagrebačkim liječnicima, stanje joj je stabilno iako je još uvijek u životnoj opasnosti. Otac je kod nas, na žalost u vrlo kritičnom stanju i sljedećih nekoliko sati bit će ključni, ali njegovo je stanje jako teško, rekao nam je sinoć dr. Rober Karlo iz Opće bolnice Zadar.

Vijest o ovom tragičnom događaju brzo se proširila Zadrom. Za vrijeme očevida u Kijevskoj ulici iza policijske trake, kojom je bilo ograđeno mjesto zločina, zatekli smo tek nekoliko susjeda. Na pitanja su samo odmahivali glavom, a kako su nam rekli, ne mogu svjedočiti što se točno događalo oko 11 sati. Neki od njih kazali su da je obitelj već duže vremena imala probleme s Majinim bivšim suprugom, s kojim ima kćer. Ovoga puta Zlatko je stigao naoružan i s više metaka pucao po sadašnjem Majinom suprugu Marinu koji je držao bebu u naručju. Navodno je nakon toga pokušao i provaliti u stan da bi se obračunao s bivšom suprugom, a tragovi pokušaja nasilnog ulaska mogli su se vidjeti na vratima. Još uvijek nije poznato što je dovelo do kraja krvavog pohoda i toga da se napadač zaustavi, a kako nam je potvrđeno u PU zadarskoj, sam se prijavio u II. policijsku postaju. Na mjesto tragičnog događaja ubrzo je stigla policija koja je bebu stavila u službeno vozilo te su ga pod rotacijom prevezli u Opću bolnicu Zadar, dok je njegova oca nakon ukazivanja pomoći u bolnicu prevezlo vozilo hitne pomoći.

Policijski očevid trajao je još i u večernjim satima.

Ovo nije prvi put da je Zlatko napao bivšu suprugu Maju i njenog sadašnjeg supruga Marina, što su nam rekli susjedi, a potvrdila policija. Jedan od tih slučajeva dogodio se još prije dvanaest godina, a i tada je Željko imao pištolj. Upao je u stan na Bilom brigu i potukao se s Marinom. Tijekom naguravanja je opalio i pištolj, a metak nije pogodio nikoga. Osuđen je na pola godine uvjetno, ali niti nakon toga nije bilo mirno. Tome nije pomogla ni mjera zabrane približavanja i komuniciranja s bivšom suprugom.

zadarskilist.hr