Starica izbodena nožem pa zaklana

ubojstvo, zavidovići, Policijski dužnosnici

Tijelo prevezeno

Prema riječima susjeda, budući da vani nisu viđali nesretnu staricu, posumnjali su da se nešto dogodilo. Tijelo je, kako se doznaje, pronašao susjed M. A., koji je alarmirao policiju. Jake policijske snage izašle su na teren te blokirale šire područje Novog Naselja.

I one najiskusnije istražitelje šokirale su jezive scene na mjestu zločina. Nesretna žena imala je, naime, više ubodnih rana. Prema nepotvrđenim informacijama, nesretna starica imala je i ranu na vratu, zbog čega se sumnja da ju je na kraju, nakon što joj je zadao više uboda nožem po tijelu, zaklao.

Tijelo je prevezeno u Županijsku bolnicu u Zenicu, gdje će se obaviti obdukcija te utvrditi točan uzrok smrti.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije (MUP ZDŽ) obavili su očevid, kojim je rukovodio dežurni tužitelj Tužiteljstva ZDŽ.

Policajci su istovremeno obavili informativne razgovore s susjedima i prijateljima nastradale kako bi dobili korisne operativne informacije o počiniocu, nakon čega se klupko zločina počelo odmotavati. Ubojica je nedugo poslije identificiran i uhićen.

Prikupljanje dokaza

Ono što u ovoj fazi istrage nije poznato jeste motiv za zločin. Aldina Alić, glasnogovornik MUP-a ZDŽ, potvrdila nam je da je osumnjičeni za ubojstvo sproveden u službene prostorije, gdje je kriminalistički obrađen.

- Obavljen je i pretres kuće koju je koristio osumnjičeni radi pronalaska predmeta i dokaza koji će se koristiti u daljnjem postupku - dodala je Alić, ne preciziravši da li je pronađeno oružje kojim je počinjeno ubojstva.

Fazlić je jučer predat u daljnju nadležnosti Tužiteljstvu ZDŽ, a sumnjiči se za krivično djelo ubojstvo.