Stan i automobil uzeo na ime neisplaćenog duga

prometna nesreća, Neum, hrasno, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, droga, crna kronika, pc centar, pljačka, Sarajevo, ubojstvo, fotograf, crna kronika, crna kronika, Martin Jozić, crna kronika, pljačka, Mostar, zlatarnica, crna kronika, Slavija, navijači, huligani, Mostar, stup, prometna nesreća, dojava, bomba, Mostar, prometna nesreća, utapanje, pogibija, Mostar, lažna dojava, Srećko Bošnjak, Mostar, Široki Brijeg, krađa, policijska akcija, meteor, uhićenja, prometna nesreća, pogibija, pogibija, Mostar, prometna nesreća, Konjic, prometna nesreća, Ljubuški, droga, policija, Ljubuški, provala, MUP ŽZH, vjetar, kamion, Stolac, prometna nesreća, pogibija, Tomislavgrad, šokantno, pro

Prema navodima optužnice koju je potvrdio sudac za prethodni postupak sarajevskog Općinskog suda, Keketović se, također, tereti i za lihvarstvo. Nakon što je Boško J. obavijestio optužene da njegova tvrtka u kojoj su imali udio više ne postoji i da im ne može isplaćivati mjesečni udio na ime dobiti, Hodžić i Keketović su početkom rujna prošle godine po prethodnom dogovoru, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, tražili od oštećenog novac te su ga ucjenjivali i nudili mu zaštitu od osobe koja je prijetila da će mu zapaliti automobil. Hodžić je pozvao Boška J. i zaprijetio mu da će otkriti informaciju da je oštećeni aktivirao bombu ispred objekta tvrtke u kojoj je zaposlen, ukoliko njemu i Kekeroviću ne isplati 50.000 maraka do 1. siječnja 2012. Hodžić je ponovo pozvao Boška J. i zatražio mu da njemu i Keketoviću preda 10 tisuća maraka do 1. listopada, a ostatak do 1. siječnja. Uslijed straha zbog izrečenih prijetnji, Boško J. je pristao dati traženi novac te je 3. listopada prošle godine na parking prostoru iza hotela "Holiday Inn" predao Hodžiću u kuverti 2000 maraka. Hodžića su tada uhitili pripadnici sarajevskog MUP-a, dok je ubrzo pronađen i Keketović. Također, Keketović se tereti da je sredinom 2009. godine iskoristio teške imovinske prilike Mirze L. zbog lošeg poslovanja njegove tvrtke te mu posudio10.000 maraka uz dogovorenu mjesečnu kamatu od 1050 maraka koju je dužan davati sve do konačne isplate glavnice. Optuženi je ponovo posudio oštećenom novac čija je glavnica iznosila 47.000 maraka, ugovarajući mjesečnu kamatu od 7,150,00 maraka.

Potom je od Mirze L. tražio da mu na ime dijela duga preda vozilo Passat, da bi nakon par dana preuzeo navedeno vozilo za koje je procijenio da vrijedi 43.650 maraka, te utvrdio da je time Mirza L. otplatio dug koji ima prema njemu u iznosu od 23.000 maraka, te da mu je ovaj ostao dužan još 20.500 maraka. Zatim je obavijestio oštećenog da je njegov dug ponovo 60.000 maraka te predložio Mirzi L. da njegova majka podigne kredit u tolikom iznosu. Međutim, ovaj kredit nije realiziran, usprkos tome što je pribavljena neophodna dokumentacija. Keketović je od oštećenog zatražio da mu proda stan, čija je tržišna vrijednost 115 tisuća maraka, a koji je vlasništvo Mirzine supruge, na što je oštećeni uslijed stalnih poziva i insistiranja morao pristati, te je 30. lipnja prošle godine zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina u uredu javnog bilježnika. Na ovaj način, kako stoji u optužnici, Keketović je pribavio znatnu imovinsku korist koju je primao od Mirze L. na ime mjesečne kamate u iznosu većem od 50.000 maraka.

Piše: H. Rovčanin / Dnevni list