Srbin u Italiji zaklao Hrvaticu, Talijana i sebe

Zoran Joksimović (28), navodno državljanin Srbije, zaklao je nasred ulice Katarinu Marković (24), navodno hrvatsku državljanku, smrtno ranivši istim nožem i njezina momka Salvatorea Ciantiju (32), Talijana sa Sicilije.

Nakon toga je pobjegao kući, a kada je policija razbila vrata našla ga je u agoniji jer si je također prerezao vrat, te je izdahnuo je prije nego je prenesen u bolnicu.

To je već šesti sličan zločin iz ljubomore u Italiji, piše Jutarnji list. Katarina Marković je, dakle, šesta mlada žena koju je udvarač ili bivši partner odlučio ubiti da ne bude ničija, kad već neće biti njegova, da bi zatim i sam sebi presudio.

Ipak, od svih tih šest zločina iz ljubomore, brutalnih koliko i banalnih, ovaj koji se dogodio u ponedjeljak navečer bio je najbrutalniji, i po broju žrtava, i po tehnici ubojstva i samoubojstva.

Poprište zločina je Ceva, mjestašce od 6000 stanovnika u kotaru Cuneo u jugozapadnom Pijemontu. Joksimović je u ponedjeljak uvečer ondje, ispred Ciantijina stana, sačekao par koji mu se zamjerio. Oko 23 sata ih je spazio, započeo bučnu svađu, a zatim svoju navodnu ljubljenu zaklao jednim potezom noža, ostavivši je da iskrvari na pločniku ispred restorana 'Italija'. Sljedeći je nožem dobio Ciantia, zidar iz Piazze Arnerine, koji je pokušao spasiti žrtvu.

Katarinu su mještani donekle znali, znali su da je radila kao njegovateljica starije sumještanke, što joj je priskrbilo urednu boravišnu dozvolu, da je poslije smrti poslodavke ostala bez posla i prihoda i da se zbližila sa sicilijanskim zidarom, otišavši živjeti s njime, piše Jutarnji list.