Srbin divljao po autoputu u Hrvatskoj i izazvao težak udes

U nesreći je teško ozlijeđen petogodišnji dječak, a 49-godišnja žena zadobila je lakše ozljede. Ozlijeđen je i dječak u dobi od devet godina, ali težina njegovih ozljeda još nije poznata.

Svo troje su državljani Srbije. Zadržani su u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju.

Prvu pomoć pružilo Milanovićevo osiguranje

Prvu pomoć unesrećenima su, kako doznaje Index, pružili djelatnici osiguranja premijera Zorana Milanovića.

Ljudi iz MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti su, naime, do unesrećenih prvi stigli jer su upravo u tom trenutku bili na putu prema Srebrenici, gdje će Milanović u srijedu sudjelovati na obilježavanju 17. godišnjice genocida.

Djelatnici Milanovićevog osiguranja zaustavili su se na mjestu nesreće, pružili prvu pomoć ozlijeđenima i pozvali Hitnu pomoć.

Zabio se u markere koji su označavali radove na cesti

Nesreću je skrivio 52-godišnji državljanin Srbije koji se zabio u prometni znak i nekoliko markera koji su označavali radove na cesti. Srbin je vozio automobil marke Chrysler švicarskih registracija, a nesreću je skrivio zbog neprilagođene brzine.

Nakon sudara automobil se zanio i udario u središnju odbojnu ogradu koju je probio i prešao na suprotnu prometnu traku, gdje se nakon prevrtanja i okretanja zaustavio. Dio odbačene ograde pao je na prednji dio automobila Škoda kojim je upravljala 23-godišnjakinja iz Srbije, a koja se zatim zabila u ogradu koja je pala na cestu.

Protiv 52-godišnjaka koji je izazvao sudar bit će podnesena kaznena prijava.

Između 13:10 i 13:45 sati promet sjevernom trakom u smjeru zapada bio je zatvoren, da bi se kasnije odvijao zaustavnom trakom uz nadzor prometnih policajaca.

Index.hr