Spriječeno krijumčarenje 29 migranata, privedena sedmorica državljana BiH

krađa, zatvor, Doboj, MUP RS, Makarska, policija, orka, uhićenja, uhićenje, droga, migranti, krijumčarenje, uhićenja, maribor, Hrvat, uhićenja, policijska akcija, Hercegovina, uhićenje, Adis Burić, pritvor

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine proteklog su vikenda, u tri odvojena slučaja, spriječili krijumčarenje 29 ilegalnih migranata i tom prilikom priveli sedmoricu državljana BiH.

Na području Ljubuškog, u neposrednoj blizini granice s Republikom Hrvatskom, pripadnici PGP-a Doljani su 22. rujna, spriječili krijumčarenje 12 državljana Republike Turske. Nalazili su se u trima vozilima, bosanskohercegovačkih, njemačkih i hrvatskih nacionalnih oznaka, kojima su upravljala trojica državljana BiH.

Dan ranije, 21. rujna, u graničnom pojasu na području Gradiške spriječeno je krijumčarenje 15 osoba afroazijskog podrijetla, koje su se nalazile u trima taksi vozilima, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljali bh. državljani.

Uz navedeno, službenici PGP-a Gradiška istoga su dana na prijelazu Gradiška na izlasku iz BiH, spriječili krijumčarenje dviju osoba afroazijskog podrijetla. Bile su skrivene u prtljažniku, a otkrivene su tijekom granične kontrole Audija, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera.

Nitko od navedenih 17 ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Bangladeša i Pakistana. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv sedmorice državljana BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “krijumčarenje ljud” a dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Državljani Turske, Bangladeša i Pakistana predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.