''Splitski kralj prevara'' pobjegao u BiH: Sa sobom odnio milijune od skupih vila

policija, lažna diploma, akcija, policija, Hercegovina, MUP ZHŽ, tjeralica, navijački neredi, Poljud, Hrvatska, Vatreni, Dragan Paravinja, dnk, ubojstvo, arkan, tjeralica, uhićenje, dileri, Busovača, granica, silovanje, narko mafija, Čapljina, Hutovo blato, Široki Brijeg, krađa, Posušje, djeca, policija, Tomislavgrad, svećenik, ukradeno vozilo, lopov, pažnja, Ferid Suljović, SDP BIH, Sarajevo, policija, droga, Sinj, livnjak, tjeralica, MUP ZHŽ, ivan roso, MUP ZHŽ, tjeralica, ubojstvo, lopovi, Mostar, krađa, Posušje, krađa, provala, MUP ZHŽ, prijetnje, uhićenje, policija, Jablanica, Rama, krađa, vozilo, policija, tjeralica, MUP ZHŽ, Rama, zlatarnica, pljačka, Hrvatska, nestali, policija, Mostar, krađa, automobil, tjeralica, Ljubuški, sud, Livno, krađa, zlato, Neretva, leš, Metković, Tuzla, nestanak, Vrgorac, meso, šverc, rakovi, krijumčarenje, BIH, Hrvatska, dragan žulj, nestanak, Dubrovnik, Hrvatska, krađe, uhićenja, Dubrovnik, silovanje, Ljubuški, krađe, policija, silovatelj
...gdje je, kako doznaje Jutarnji list, već 17. srpnja dobio i državljanstvo. Zbog toga neće moći biti izručen Hrvatskoj, ali moguće je da tamo odsluži jednogodišnju kaznu zatvora.

Bivši konzul u Njemačkoj i Švicarskoj, kao što je Jutarnji list već pisao, pravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog prijevare splitske obitelji Cuzzi kojoj je uzeo 140.000 eura za stan u vilama na Pazdigradu, a kaznenu prijavu protiv njega nedavno je podnijelo i 10 uglednih Splićana koji su od njegove tvrtke Virgula 2009. kupili stanove.

Madunić je u lipnju trebao početi služiti kaznu u zatvoru Remetinec , ali tamo se nije pojavio pa je policija za njim raspisala tjeralicu. Nedugo nakon toga, 10. lipnja pobjegao je u BiH, gdje je u rekordnom roku, za samo mjesec dana, dobio državljanstvo, sve kako bi izbjegao zatvor u Hrvatskoj.

Kontroverzni poduzetnik iskoristio je činjenicu da mu je supruga državljanka BiH, a pomogla su mu i poznanstva s tamošnjim sportskim djelatnicima, pa je tako Vijeće ministara na svojoj 57. sjednici sredinom srpnja donijelo odluku o dodjeli državljanstva Maduniću.

Naime, Madunić je, kao bivši aktivni sportaš, počasni član Saveza dizača utega i Saveza tajlandskog boksa BiH, a upravo su na njihovu preporuku BiH vlasti tako brzo donijele odluku.

To je za Jutarnji list potvrdio i Nedim Mašić, glavni tajnik Saveza dizača utega BiH, koji, kako tvrdi, nije imao pojma o tome da je Madunić osuđeni kriminalac.

- Madunić se nama obratio negdje u ljeto i tražio da mu pomognemo u dobivanju državljanstva. Budući da on s nama surađuje već 10 godina, da je bio trener u nekim bosanskim klubovima, a u bivšoj državi bio je treći u dizanju utega, mi smo mu izašli ususret. On bi svakako dobio državljanstvo jer mu je supruga Bosanka, ali naš dopis Ministarstvu civilnih poslova bio je ključan i ubrzao je cijelu proceduru - kaže Mašić i napominje da su inače neki njihovi natjecatelji iz inozemstva znali čekati tri-četiri godine da dobiju državljanstvo.

U hrvatskom Ministarstvu pravosuđa kažu da je Bosna i Hercegovina obvezna odbiti nalog za izručenje jer sporazum o izručenju između dviju država uključuje samo najteža kaznena djela. Ali za Madunićem može biti raspisana Interpolova tjeralica, a Hrvatska može tražiti da tamo odsluži kaznu, slično kao što je bilo i sa slučajevima Branimira Glavaša ili pokojnog dr. Ognjena Šimića.