Šokantno: Osumčenjik za brutalno silovanje iz Splita pušten na slobodu

Sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina donio je odluku prema kojoj više ne postoje zakonske osnove da se osumnjičenika drži u istražnom zatvoru na Bilicama budući da više nema straha od utjecanja na svjedoke koji su se nalazili na zabavi na kojoj je djevojka silovana, piše Novi List.

Podsjetimo, osimnjičenika se tereti da je 16. studenog u Podstrani silovao 20-godišnjakinju nanjevši joj iznimno teške ozljede genitalija i crijeva. Liječnici koji su djevojci spasili život rekli su kako su cijeloj svojoj karijeri nisu svjedočili tako teškim ozljedama. Djevojka je neko vrijeme bila i na respiratoru, a puštena je na kućnu njegu nakon 20 dana bolničkog liječenja. Djevojka je tada tvrdila kako se ničega ne sjeća, a i ona je bila ispitana nakon što se oporavila.

Skupina mladića i djevojaka koji su prisustvovali krvavoj zabavi rekli su kako su osumnjičenog i silovanu djevojku ostavili nasamo, a kada su ponovno ušli u prostoriju djevojka je ležala na podu bez svijesti prekrivena krvlju dok je mladić stajao sa strane. Nakon ispitivanja svih svjedoka na Sudu je da razriješi misterij oko toga što se točno dogodilo u Podstrani 16. studenog