Šokantno: Dogovorena tučnjava završila krvavim ubojstvom mladića

Banjaluka, ubojstvo
Zbog ubojstva mladića uhićen je njegov vršnjak i susjed Anđelo Marković. Rold, inače učenik Srednje ugostiteljske škole, preminuo je na mjestu zločina usljed krvarenja zbog višestrukih uboda u grudi i stomak.

"EuroBlicu" je potvđeno da se ubojstvo dogodilo nakon što su se ubojica i žrtva dogovorili da neraščišćene razmjirice "izglade" tučnjavom na školskom igralištu. U tučnjavi je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi piznao poraz.

"Rekao je Aleksandru: "Čestitam, ti si jači". Kada mu je Aleksandar, ne sluteći što mu se sprema, ispružio ruku, Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta po tijelu", kazao je očevidac.

Beživotno tijelo mladića u snijegu našli su liječnici Hitne pomoći ispred ulaza u školsku salu, gdje su i bili vidljivi tragovi krvi.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je ubistvo prijavljeno u petak oko 23.15 časova u Ulici Anđe Knežević, nakon čega su sve raspoložive policijske jedinice "dignute na noge".

Policija je u rekordnom vremenu blokirala dio grada oko miesta zločina i jedan sat nakon ubojstva osumnjičeni Anđelo Marković je uhićen u svojoj kući u Ulici Mile Bekute. Policija je tijekom istrage našla i nož i to nedaleko od mjesta zločina.

Ubojstvo je šokiralo i zaposlene u OŠ "Jovan Cvijić". Od nastavnika, koji zbog vlastite sigurnosti nisu željeli da im se otkrije ime, saznaje se da je školsko dvorište u večernjim satima mjesto gdje se okupljaju sumnjive osobe.

"Imamo noćnog čuvara koji je tada bio u školi, ali nije smio izaći napolje. Jednom je pokušao spriječiti tučnjavu pa je dobio batine", ispričala je jedna nastavnica i dodala da je osumnjičeni ubojica pohađao ovu školu.

"Ovako nešto se moglo očekivati. Sjećam se da je uvijek pravio problem tijekom školovanja i da je dijete razvedenih roditelja", dodaje nastavnica.

Poznanici ubijenog Rolda ispričali su za "EuroBlic" da je nastradali mladić bio poznat po druženju, a ne sukobu sa zakonom. U policiji su također potvrdili da ubijeni mladić nije uhićivan zbog krivičnih djela.

"Uvijek se igrao s nama mlađima na školskom igralištu. Znam da je volio ići na utakmice "Borca" i da je bio član navijačke grupe "Vulturesa" s Čaira ", ispričao je prijatelj ubijenog mladića, dodajući da Rold ima još tri mlađa brata.

Ubojica sa debelim dosijeom

Osumnjičeni Anđelo Marković 15 sati je bio na kriminalističkoj obradi u CJS Banjaluka, nakon čega će biti sproveden kod dežurnog tužitelja. "EuroBlic" saznaje da se Marković tijekom saslušanja branio šutnjom. On u policiji ima deblji dosije, a potvrđeno je da je uhićivan zbog krađe u kiosku "Minutica", ali i zbog oružane pljačke