Šokantno: Četverogodišnjak iz Metkovića popio insekticid u boci ledenog čaja

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em
Djetetove su vitalne životne funkcije stabilne. Smješteno je na jedinici intenzivnog liječenja gdje su poduzete sve potrebne liječničke mjere. Riječ je o trovanju insekticidom – rekao je dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split.

Dječak je u dubrovačku bolnicu doveden u srijedu oko 21 sat, nakon što je nehotice popio insekticid, sredstvo za prskanje protiv lisnih uši, koji je bio u bočici ledenog čaja. Nakon što je proveo noć u dubrovačkoj bolnici, s obzirom na to da je riječ o teškom trovanju, a dubrovačka bolnica nema intenzivnu dječju njegu, odlučeno je da se za svaki slučaj preveze u Split.

No, to nije jedino dijete koje je u splitskom KBC-u u četvrtak zaprimljeno zbog trovanja.

– Drugi dječak kojeg smo zaprimili popio je korozivno sredstvo. Neposredno nakon toga zaprimljen je u KBC Split. Nije životno ugrožen i liječi se na Klinici za uho, grlo, nos – izjavio je dr. Poljak. Nedavno su u splitskom KBC-u spašavali život bebi kojoj je otac, navodno greškom, s čajem dao metadon. Centar za socijalnu skrb u Splitu donio je odluku o privremenom oduzimanju bebe roditeljima i njezinu smještanju u splitski Dom za nezbrinutu djecu Maestral. I otac i majka bili su pozitivni na metadon, prenosi Večernji.hr.