Šok u Travniku: Brat silovao sestru, ona ostala trudna!

MUP i Tužiteljstvo Srednje-bosanske županije trenutno ispituju navode iz prijave da je 18-godišnja djevojka s područja Travnika ostala trudna nakon što ju je u više navrata silovao brat, S. P.

Slučaj je policiji prijavila doktorica kod koje je djevojka došla na pregled. Kada joj se priopćila da je trudna, djevojka se povjerila doktorici i kazala da ju je silovao brat.

Nakon ovog saznanja doktorica je obavijestila policiju, koja sada, zajedno s tužiteljstvom, istražuje slučaj.

Djevojka je ispričala da ju je brat u više navrata silovao, prijeteći joj da će je ubiti ako to ikome otkrije. Provjerava se je li djevojka bila silovana dok je bila maloljetnica, što bi moglo promijenili karakter kaznenog djela.

U izjavi za Bportal.ba glasnogovornik Tužiteljstva SBŽ Edina Jaganjac potvrdila je da je slučaj prijavljen 3. siječnja u 13,20 sati Policijskoj postaji Travnik, koja je o svemu obavijestila dežurnog tužitelja:

- Prijavljeno je da je nad oštećenom N. P., rođenom 1994. godine iz Travnika, kazneno djelo silovanja, u sticaju s rodoskvrnuće, izvršio S. P. (1988.) iz Travnika. Osumnjičeni je lišen slobode i nakon saslušanja u Županijskom tužiteljstvu, protiv njega će biti predložena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.