Snaha ubijenog Marija Tolića: Dvadeset dana su se iživljavali nad njima, a onda ih ubili

namještanje utakmica, silovanje, pljačka, tučnjava, prometna nesreća, droga, Sipa, krađa, napad, novinar, ubojstvo, Orašje, pucnjava, pucnjava, ranjavanje, Sarajevo, nk šibenik, pekara, krađa, Međugorje, glamoč, pokušaj ubojstva, prometna nesreća, kobilovača, samoubojstvo, opine, prometna nesreća, potpolje, Livno, kosturnica, maloljetnici, Tomislavgrad, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, žepče, pogibija, Drniš, prometna nesreća, ubojstvo, profesorica, Zagreb, policijska uprava, Mostar, policija, zapaljeno vozilo, prometna nesreća, Čapljina, ubojstvo, samoubojstvo, Ljubuški, prekršaj, kazna, Imotski, svekrva, otrov, heroin, šverc, karlovac, Posušje, krađa, zlato, Buna, sudar, prometna nesreća, drvar, Kupres, MUP HBŽ, prometna nesreća, Sarajevo, Mostar, pljačka, provala, Mostar, prometna nesreća, prometna nesreća, Slavonija, ubojstvo, Zagreb, prometna nesreća, pogibija, Metković, prometna nesreća, prometna nesreća, stravično, Kutjevo, prometna nesreća, Zagreb, s
Ona navodi da je obitelj odlučila nestanak prijaviti pet-šest dana nakon što je on 25. ožujka uvečer viđen u Turkovićevoj "Toskani".

Zvao i prijetio

- Mario se bratu javio iz "Toskane" i kazao da je došao po 10.000 eura, koje mu je Turković bio dužan. Rekli smo mu da se čuva, a on je obećao da će se javiti po izlasku. Poslije nekoliko sati pozvali smo ga, ali nije odgovarao na pozive. Prema onome što smo mi uspjeli saznati, Mario i Veno (Verner Ajdari, op. a.), koji je bio s njim, bili su živi petnaest do dvadeset dana, vezani, na njima su se iživljavali prije nego što su ih ubili. Ono što prigovaramo policiji jeste da kad smo slučaj prijavili, nisu reagirali odmah, nego su čekali da nađu trag, da nađu tijela. Sva ta imena, Turkovića, Seje Dumanjića, Hajrudina Memovića, Isljama Kalendera, Lakija iz Bijeljine (Milenko Latić, op. a.), policija ima od prvog dana, da su pretresli te lokacije, vjerovatno bi oni ostali živi - tvrdi Tolić.

Na upit novinara Dnevnog Avaza da li raspolaže informacijama zašto su dva tijela ubijenih ukopana u Sarajevu, a dva, Tolić i Ajdari, u Donjim Tičićima kod Kaknja, ona odgovara:
- Mithat Mekić je financirao Dumanjićevu vikendicu, pomagao mu parama, zajedno su dolazili na tu vikendicu i on ga je na kraju ubio i ukopao na toj vikendici. Koliko nam je poznato, Turković je porijeklom iz Kaknja i točno zna koji dio je napušten, gdje nema ljudi, gdje se neće dugo zaći i primijetiti. Najgore je što je Turković sa suprugom došao u Zenicu, pozvali smo ga, pitali - on se smijao i kazao da nema ništa s otmicom. Rekao nam je da je "čuo da će se uskoro pojaviti otmičari sa zahtjevom od 1,5 miliona eura". Gledao je u oči trudnu Marijevu suprugu i to govorio. Ustvari, radio je da dobije na vremenu. Kasnije nas je zvao, prijetio što smo policiji prijavili njegovo ime kao osumnjičenoga. Zvali su i Marijevu suprugu u Pulu, prijetili joj - kaže Tatjana.

Otmice i ucjene
Ona navodi da je Turković bio pritvoren u Nizozemskoj zbog višestruke otmice i ucjene te da je imao zabranu pristupa bivšoj supruzi u dvije europske države zbog nasilništva.

- Sve ovo rekli smo SIPA-i, još prije FMUP-a, ali ništa nije učinjeno dok, kako kaže, "Dumanjić nije propjevao" i priznao djela i otkrio mjesto gdje su tijela - tvrdi ona.

Iza Marija Tolića ostali su supruga i dvoje djece. Sin je rođen prije četiri mjeseca, nakon što je Tolić nestao.

dnevniavaz.ba