Skandalozno: I nakon 60 kaznenih djela provalne krađe lopov na slobodi

Lopov se dao u bijeg, ali ga je policajac uspio uhvati i privesti. Time je vratio osmijeh na lica krim-inspektora, koji su u lopovu odmah prepoznali svog starog znanca Sugata Mušanovića zvanog Hugo. To je kradljivac koji ima zbirku od gotovo 60 dokumentiranih kaznenih djela provalne krađe, a koji je nekim ''pravosudnim čudom'' ostajao izvan rešetaka. Naime, i prošli mjesec je bio uhvaćen na djelu pa su mu se za čitavo ljeto dokazale 34 provalne krađe, ali je pušten jer se onima koji odlučuju o određivanju pritvora žurilo na svadbu (!?).


Unatoč tome, nepopravljivi kradljivac Hugo se već sutradan ''potrudio'' biti uhvaćen nakon krađe u kamp-kućici i autobusu turista koji su došli vidjeti ''čudna jada od Mostara grada'', ali je baš taj dan bila neradna nedjelja (!?) i opet se domogao slobode. ''Što ne bih opet krao i ojadio Mostarce, koga je briga!'', valjda je mislio naš Hugo pa je ponovno zasukao rukave. Mora se od nečega živjeti, iako se već prije dvije godine ''proslavio'', kada je s tračnica na pruzi Mostar - Ploče, u naselju Opine, poskidao vijke i time ugrozio čitav željeznički promet i putnike. Srećom, navrijeme je uočena ova bizarna krađa počinjena zbog svega nekoliko KM, koliko je mogao zaraditi na otpadima za sekundarne sirovine te izbjegnuta tragedija, piše večernji list.


Nakon toga su mu sročili tešku i drugu kaznenu prijavu pa je čak zbog toga i osuđen na više-mjesečnu kaznu. Međutim, pojavio se drugi pravosudni problem, nije završio iza zatvorskih zidina zbog prenapučenosti. Da Hugo nije bezopasan tip, pokazalo se i ove nedjelje kada je šakom u glavu udario građanina koji ga je progonio zbog provale u vozilo kod Doma zdravlja na Bulevaru. Čovjek ga je vidio kako krade novčanik u kojem je bilo 600 maraka i dao se u potjeru, ali je Hugo bio jači. Ipak, jučer je konačno naletio na pravoga.

(vecernji list)