Skandalozno: Graničar iz Drvara optužen zbog ubojstva djevojke dobio samo dva mjeseca zatvora

...prošle godine, oslobođen je krivnje uslijed nedostatka dokaza. Prethodno se izjasnio da nije kriv, ali je dobio dva mjeseca zatvora za kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma, za koje je, inače, predviđeno do tri godine zatvora, navode iz Županijskog suda Livno.

- Pa taj zatvor mu ne može pokriti ni tri mjeseca pritvora koliko je iza rešetaka KPZ-a Mostar proveo nakon tragedije, kažu Drvarčani, poznanici ožalošćene obitelji Stojčić, koji ne kriju ogorčenje ovom nepravomoćnom presudom. Prema optužnici, Savić je 13. ožujka 2011. godine oko 3.30 sati nasilno ušao u kuću bivše djevojke u kojoj je ona sama živjela i odmah na nju nasrnuo, udarajući je i vulgarno vrijeđajući. Nakon što je vozilom odvezao mladića kojega je zatekao u kući, nastavio je s ljubomornim ispadom.

- Savić se vratio i nastavio svađati s maloljetnicom, da bi joj u jednom trenutku iz službenog pištolja pucao u trbuh. Nakon toga, teško ranjenu djevojku odvezao je do Doma zdravlja u Drvaru, a ona je podlegla na putu do Županijske bolnice u Livnu- stoji u optužnici.

Savić se branio kako mu je maloljetnica otela pištolj i pucala sama u sebe.