Sitni kriminalci ubili svećenika u Bihaću iz koristoljublja

..., pripadaju hrvatskoj nacionalnoj zajednici, a motiv brutalnom ubojstvu pronašli su u koristoljublju.

Da su naše neslužbene informacije pouzdane, Jutarnjem listu je potvrdio ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Šefik Smlatić. Prema njegovim riječima, slučaj je zaključen, a sve detalje novinarima će prezentirati na sutrašnjoj tiskovnoj konferenciji (utorak, 12. siječnja).

"Priveli smo danas i u kriminalističkoj obradi imali sedam osoba koje smo dovodili u vezu s kaznenim djelom ubojstva. Našim timovima pridružile su se i kolege forenzičari iz Sarajeva, te smo paralelno ispitivali osumnjičenike i vršili pretrese objekata koje osumnjičenici koriste. Nakon toga smo neke od njih pustili, a nekoliko ih zadržali te ćemo ih kazneno prijaviti za ubojstvo", rekao je za Jutarnji list ministar Šefik Smlatić.

Na pitanje ima li u rukama priznanje osumnjičenika, šef policije rekao je samo da je policija položila težak i složen ispit, dodajući da će o detaljima u utorak.

Federalna policija je od pronalaska tijela nesretnog svećenika u subotu u 14.15 sati, kada ga je krvave glave na ulazu pronašla Mirjana Dujmović, koja mu je došla očistiti župni stan, na nogama bila danonoćno, a njihov rad rezultirao je današnjim uhićenjima, te rasvjetljavanjem zločina u manje od 48 sati. I ministar Smlatić potvrđuje da je motiv zločina koristoljublje.

"Prema informacijama kojima sada raspolažemo nema govora o zločinu iz mržnje ili nekih sličnih pobuda, već o onim najprizemnijim ljudskim osjećajima, a to je koristoljublje. Na taj način dokazali smo da nije bilo mjesta insinuacijama o raznim motivima, spominjala se i međunacionalna netrpeljivost, već je motiv koristoljublje", dodaje ministar Smlatić.

Svirepo ubojstvo nedužnog svećenika, za kojeg svi njegovi župljani imaju samo riječi hvale, ovim će biti okončano, a time i začepljena usta onih koji su "priželjkivali" da istraga pokaže da je motiv ubojstva međunacionalna netrpeljivost.