Široki Brijeg: Opljačkano 50.000 eura iz zlatarnice Urar

MUP HNŽ, policija, mup, krađa, policija, MUP ZHŽ, droga, crna kronika, kladionica, MUP HNŽ, alkohol, krađa, bakar, Široki Brijeg, MUP ZHŽ, Posušje, tučnjava, braća Šimić, mikrolok, policija, MUP ZHŽ, zlatan jurilj, prijetnje, sms, pljačka, policija, akcija, uhićenje, MUP ZHŽ, pljačka, radar, MUP ZHŽ, otmica, Grude, Široki Brijeg, pljačka, krađa, Ljubuški, Drinovci, provala, Ljubuški, provala, MUP ZHŽ, pljačka, Mostar, vindija, tučnjava, Ljubuški, MUP ZHŽ, policija, kazne, prekršajni nalog, provala, Vitina, MUP ZHŽ, krađa, Ljubuški, MUP ZHŽ, Livno, krađa auta, Posušje, krađa, Ljubuški, promet, MUP ZHŽ, Posušje, zlostavljanje, Lijanovići, Mercedes, krađa, Posušje, krađa, auto otpad, Grude, napad, policija, sdpbih, policija, kontrola, Lijanovići, brza vožnja, policija, ljubica biško, MUP ZHŽ, Posušje, provala, benzinska crpka, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, Posušje, MUP ZHŽ, ukradeno vozilo, ukradeno vozilo, MUP ZHŽ, Ljubuški, lažna dojava, Grude, Posušje, radar

Pod plaštom noći i u rukavicama skupina kradljivaca zlata upala je u zlatarnicu i pokupila nakit vrijedan više od 50.000 eura, među kojima i rolexov sat s dijamantima. To su prve grube procijene štete jer oštećeni vlasnik Zvonko Ć. još nije načinio popis nestalih ogrlica, narukvica, prstenja... Strahuje se da bi cjelokupna šteta mogla biti čak i veća, piše večernji list.

Pur pjena

- Došli su iza zgrade u čijem prizemlju se nalaze betonski tržni stolovi. To je slabo osvijetljeni dio naselja pokraj rijeke. Nekako su ušli uz pomoć klima-uređaja (!?). Uspeli su se i prvo upali u kozmetički salon, gdje je navodno bio ostavljen otvoren prozor. Provalili su vrata, a prethodno su na gornjem katu pokidali sve žice alarma i telefona. Kako se ni u kojem slučaju ne bi dovelo u pitanje otkrivanje njihova identiteta, čak su i pur pjenom posipali kamere. Nakon što su pokupili sve što je bilo vrijedno s izložbenih polica, uhvatili su se blagajne teške više od pola tone, ali ih je nešto očito omelo. Ostali su tragovi fleksarice i čekića... Tako da nisu uspjeli pokupiti preostali dio nakita i skupocjenih satova - kažu oni koji su jučer ujutro, kada je i otkrivena pljačka, imali prilike vidjeti potpuno pretresenu zlatarnicu Urar, čiji je vlasnik nedavno zatvorio radnju koju je imao i u Međugorju te sav nakit prebacio u Široki Brijeg.

- Radnja je bila krcata zlatom. Vidite, tamo se nalaze odbačena računala, pokazivao je Širokobriježanin prema rijeci Lištici, pokraj mosta, otkuda su kradljivci najvjerojatnije stigli pa, nakon obavljena posla, i pobjegli. Valjda opet kako ne bi bili otkriveni audiovizualnim putem, lopovi su pri bijegu u vodu bacili računalne ploče za kamere, koje su se nalazile u pomoćnoj radnoj prostoriji Urara, otkuda je vlasnik mogao nadzirati tko i u koje vrijeme ulazi u radnju. Na taj su način uništili i disketu na kojoj su snimani svi svakodnevni posjetitelji.

Profesionalci

- To su morali uraditi profesionalci. Navodno su iza sebe ostavili vrlo malo tragova, a policija i ono što ima - krije, valjda da bi imali što pitati sumnjivce na poligrafu. Kradljivci su vjerojatno danima ‘snimali’ čitavu situaciju i znali za svaku sitnicu - kaže jedan umirovljeni policajac, koji se slučajno zatekao za vrijeme jučerašnjega očevida koji je trajao gotovo tri sata. O kakvim se drznicima radi, pokazuje i činjenica da su iza sebe tek ostavili papir od pojedene čokolade.

 

Piše: Robert Soldo/VLM