SIPA pronašla arsenal naoružanja

oružje maglaj
Poduzimajući pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja i otkrivanja terorističkih prijetnji u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršen je pretres stambenog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je osoba koje koristi isti počinila kazneno djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: punjenje za protivtenkovsku nagaznu minu, dvije ručne bombe, sporogoreći štapin dužine 10 m sa detonatorskom kapislom, detonirajući štapin dužine 1m, dvije protivpješadijske mine „PPM3" sa eksplozivnim punjenjem bez upaljača, jedno eksplozivno punjenje za protivpješadijsku minu i 17 metaka kalibra 7.62 mm.

Po okončanju pretresa, osoba koje koristi navedeni objekt, privedeno je u službene prostorije SIPA-e, zbog uzimanja izjave u svojstvu osumnjičene osobe.

Policijski službenici SIPA-e će nastaviti poduzimati istražne mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenog kaznenog djela.