Silovao bivšu djevojku u njezinom stanu

policija
Lorenco V. (21) iz Rijeke smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom da je silovao svoju bivšu djevojku. Nakon ispitivanja u tužiteljstvu, osumnjičenog mladića policija je jučer privela sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ometati istragu i kazneni postupak te opasnosti od ponavljanja delikta.

Određena je i jamčevina u iznosu od 100 tisuća kuna čijim plaćanjem osumnjičeni može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Mladić se tereti da je seksualni delikt počinio u nedjelju rano ujutro, u stanu žrtve, 22-godišnje djevojke, u Rijeci.

Sumnjiči se da je uz uporabu sile, unatoč njenom opiranju i protivljenju, silovao djevojku. Žrtva je poslije slučaj prijavila policiji, mladić je uhićen, a na kraju i završio u istražnom zatvoru.

Osumnjičeni 21-godišnjak se na ispitivanju u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu odlučio na obranu šutnjom, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Privođenju Lorenca V. pred suca istrage prisustvovao je njegov branitelj, odvjetnik Goran Marjanović, a na ročištu je bio i zamjenik Županijskog državnog odvjetnika Nenad Bogosavljev.

Okrivljenom za težak seksualni delikt su, u slučaju da uskoro plaćanjem jamčevine bude pušten da se brani sa slobode, određene dvije mjere opreza: zabrana približavanja žrtvi i kontaktiranja na bilo koji način s napastvovanom djevojkom. Hrvatski Kazneni zakon za silovanje predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora.

Hina