Silovana, ubijena, opljačkana: Uhvaćen muškarac za kojeg se sumnja da je ubio novinarku

Silovana, ubijena, opljačkana: Uhvaćen muškarac za kojeg se sumnja da je ubio novinarku
Osoba za koju se sumnja da je povezana s ubojstvom bugarske novinarke Viktorije Marinove danas je uhićena, javljaju agencije pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Doznaje se da uhićeni ima rumunjsko državljanstvo i moldovsku putovnicu.

U ministarstvu unutarnjih poslova tu informaciju ne žele ni potvrditi ni demantirati.

Ubijena novinarka istraživala je navodnu korupciju koja uključuje korištenje europskih fondova ubijena je u podunavskom gradu Ruse prošloga tjedna.

Po navodima tužitelja, tijelo 30-godišnje Viktorije Marinove pronađeno je u gradskom parku u subotu. Njen identitet tužiteljstvo je objavilo samo inicijalima.

"Riječ je o silovanju i ubojstvu", kazao je novinarima ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov. Po njegovim riječima, nema dokaza da je ubojstvo povezano s novinarkinim istraživačkim radom i nema informacija da joj se eventualno ranije prijetilo.

"Njezinu smrt izazvali su udarci u glavu i gušenje, a nedostaju njen mobitel, ključevi od automobila, naočale i nešto njezine odjeće", kazao je regionalni državni tužitelj Georgi Georgiev.

Marinova, koja je radila za tv postaju TVN iz Rusea, jednu od najpopularnijih u sjeveroistočnoj Bugarskoj, treći je novinar ubijen u Europskoj uniji u godinu dana. Lokalni mediji izvijestili su da je Marinova bila uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

 

vijesti.hr