Sarajlije prodavale državljanku Bugarske: Dnevno imala pet do šest klijenata

...Istražitelji FUP-a su tijekom operativno-taktičke akcije "Koridor" utvrdili osnove sumnje da su prijavljeni putem novinskih oglasa, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirali, vodili i poticali na pružanje seksualnih usluga jedne državljanke Bugarske.

Ova se ilegalna aktivnost odvijala u stanu u Sarajevu koji su u zakup uzeli prijavljeni, a žrtva je imala u prosjeku pet do šest klijenata dnevno, navode iz FUP-a.

Akcija kodnog naziva "Koridor" izvedena je u suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom Sarajevo, te su jučer i danas izvršene radnje pretresanja pet objekata na području Hercegovačko neretvanske Županije i Kantona Sarajevo.

Slobode su lišene tri osobe, nad kojima se trenutno vrši kriminalistička obrada.

U skladu s propisanim pravilima o postupanju sa žrtvama trgovine ljudima, državljanka Bugarske je predata u nadležnost Službe za poslove sa strancima te je smještena u sigurnu kuću.

Tijekom dana će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predati u nadležnost postupajućeg tužitelja, a svi izuzeti predmeti bit će proslijeđeni u Centar za forenzičku i informatičku podršku na potrebna vještačenja.

(fena)