Sarajevska obitelj iz pakla: Majka, očuh, baka i djed ubili dječaka (4)?

lažna dojava, uhićenje, Sarajevo, ubojstvo, strava i užas, obitelj, ubojstvo
Iza rešetaka je majka (25) ubijenog, djed (57), baka (62) te očuh (28), a ujaka (32) su pustili, piše Dnevni avaz.

Navodno je majka tijekom saslušanja u policiji kazala da je njen nevjenčani suprug dulje vrijeme maltretirao njezina sina jer sliči ocu. Slučaj je prijavljen policiji kad je djed u utorak poslijepodne dovezao tijelo djeteta u Dom zdravlja Hadžići s vidnim ozljedama po tijelu.


Ne vjerujem da su majka, djed, baka i ujak naudili dječaku; susjed Amel Merdanović


Iako je policija objavila da je dječak najvjerojatnije zadavljen, Hamza Žujo, medicinski vještak koji je obavio obdukciju utvrdio je da je dječak zatučen tupim predmetom po glavi. Nakon ubojstva dječaka njegov očuh je sjeo na bicikl i odvezao se. Policija ga je uhitila u srijedu u Zenici.

- Šokiran sam. Ne mogu vjerovati da je netko ubio nevino dijete. Inače, kako sam čuo, očuh je mrzio i maltretirao tog dječaka - kazao je za Dnevni avaz Amel Merdanović, prvi susjed obitelji dječaka.

Kaže da je čuo da se majka razvela od prvog supruga i da je s 28-godišnjakom živjela u izvanbračnoj zajednici.

- Često je izlazila po kafićima, pila i u sitne sate se vraćala kući - tvrdi Merdanović.


Bio je tih dječak. Zadnji put kad sam ga vidio imao je gips na ruci; Merdanović o žrtvi


- Otac ih je htio uzeti. Fin neki čovjek, živi u konjičkom selu Glavatičevo u Hercegovini. Nije mogao s njom izdržati. Prije nekoliko mjeseci je dolazio po djecu, ali je izbila velika svađa i otišao je. Što je mogao kad majku štiti zakon - rekao je Merdanović, koji dječaka na ulici nije vidio dva i pol mjeseca.

Nakon što je obitelj uhićena, ženina petogodišnja kći prevezena je u bolnicu radi preventivnog liječničkog pregleda, a potom su je predali Centru za socijalni rad.

- Djevojčica je preko nas zbrinuta u jednu od ustanova te se sada nalazi na sigurnom. Mi ćemo je štititi koliko god to bude potrebno, kako nam i zakon nalaže. Nismo imali nikakvih naznaka da se u ovoj obitelji događa bilo kakvo nasilje, a pogotovo nad djecom. To nije nitko signalizirao ni nama ni policiji - kazala je Enisa Kovačević, šefica Službe socijalne zaštite Općine Hadžići.

Policija je doduše često dolazila u susjedstvo jer je obitelj krala struju. Susjedi tvrde da su, osim majke, i djed i baka bili skloni alkoholu.