Sarajevo: U pucnjavi ubijene dvije osobe, a dvije osobe privedene

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
Do pucnjave je došlo u ulici Hadži-sulejmanova u općini Stari Grad dva sata poslije ponoći.

"Sve što za sada možemo potvrditi jeste da su u pucnjavi dvije osobe smrtno stradale te da je u tijeku istraga u ovom slučaju", kazao je za Klix Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a ŽS.

Stanari iz obližnjih kuća tvrde kako su dva sata poslije ponoći čuli rafalnu paljbu, a ubrzo je na mjesto događaja stigla i policija.

Očevid kojem je prisustvovala i dežurna tužiteljica obavili su pripadnici MUP-a ŽS. Policija intenzivno traga za akterima ovog kaznenog djela.

Dvije osobe uhićene su jutros zbog pucnjave koja se dogodila u ulici Hadži-Sulejmanova, općina Stari Grad, a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Uhićeni su B. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva i A.V. rođen 1992. godine koji je bio očevidac događaja.

Operativni centar MUP-a KS anonimnom dojavom obaviješten je jutros oko 1:05 sati da je u ulici Hadži-Sulejmanova do broja 2 došlo do upotrebe vatrenog oružja, navodi Klix.

"Policijski službenici su zatekli A.V., rođen 1992. godine iz Vogošće, koji je izjavio da je očevidac navedenog događaja, te da mu je poznato da je jedna stradala osoba Ć.A. rođen 1989. godine iz Sarajeva, dok je druga osoba H.E., rođen 1990. godine iz Sarajeva.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog KD-a policijski službenici I PU- PS Stari Grad, su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli osobu B. S. rođen 1991. godine iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog KD-a, automatsku pušku. Ista osoba je lišena slobode i privedena u PS Stari Grad, dok je zatečeno VO-je osigurano na navedenom lokalitetu", priopćeno je iz MUP-a KS.