Sarajevo: Šokantan događaj u vrtiću, dječak i djevojčica natjerani da se ljube u wc-u!?

...u prostorijama toaleta - detalji su iz pisma ogorčenih roditelja upućenog na adresu bh. medija, javio je Radio Sarajevo

Za više detalja, kao i pozadinu ove priče, iz ovog medija su kontaktirali direktoricu JU Djeca Sarajeva, Mirjanu Jovanović-Halilović.

Jovanović-Halilović je istakla kako trenutno ne može davati nikakve detalje o ovom događaju, budući da niko ne zna šta se konkretno dogodilo u vrtiću, dodavši kako će  biti održan sastanak sa direktorom Srednje medicinske škole, roditeljima i učenicama kako bi se rasvijetlila pozadina priče.

"Iako sam mišljenja da ovakve stvari ne treba zataškavati, kao ni sakrivati od javnosti, ipak vjerujem da je reakcija roditelja u ovom slučaju bila malo ishitrena", kazala je Jovanović-Halilović, dodavši kako sa Srednjom medicinskom školom Jezero imaju jako dobru suradnju od 2009. godine, od kada učenice pedijatrijskog smjera obavljaju praksu u sarajevskim vrtićima, te kako dosad nije bilo nikakvih problema.

"Danas ćemo svakako znati više detalja o tome šta se dogodilo. Ukoliko se bude radilo o našem propustu, to ćemo, naravno sankcionirati, te kao Ustanova zaštititi svako dijete od bilo kakvih trauma. Ipak, bez obzira na sve, potrebno je saslušati i učenice, te im pružiti priliku da kažu i svoju stranu priče.", kazala je direktorica.