Sarajevo: Narkomani brutalno pretukli staricu

Sinoć u večernjim satima pretučena je starica u svojoj kući u sarajevskom naselju Bjelave, točnije preko puta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave, ...

... potvrđeno je za Oslobođenje u Operativnom centru MUP-a Županije Sarajevo.

Na licu mjesta smo zatekli prve susjede, koji kažu da se starica zove Ana. Kažu da su je vidjeli u večernjim satima kako je izašla iz kuće krvava i preplašena, vičući "Pogledaj šta su mi uradili".

- Usne su joj bile rasječene, nismo je mogli prepoznati, daj Bože da je živa, kaže jedan od zabrinutih susjeda. Nakon što su vidjeli da je u lošem stanju pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Nesretna starica je odmah prebačena na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju na KCUS-u.

O kakvim ozljedama se radi nije potvrđeno. Oslobođenje neslužbeno doznaje da su staricu pretukli narkomani iz susjedstva koji su došli s namjerom da je opljačkaju, nadajući se da kod sebe ima novca.

Ove informacije nisu mogli potvrditi u Operativnom centru, te su nas uputili na glasnogovornika MUP-a ŽS-a Irfana Nefića. Staru baraku u kojoj se dogodio incident od sinoć osiguravaju policijski službenici ŽS-a

17.07.2017 u 11:07