Sanel A, Mirsad Š. i Mirza F. osumnjičeni da su silovali maloljetnu Norvežanku

...norvešku državljanku pa im je sudac istrage odredio istražni zatvor u kojem se nalaze od četvrtka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uhapšena su trojica Zeničana i to Sanel A. (25), Mirsad Š.(30) i Mirza F.(23) kojima ide krivična prijava za silovanje. Jedan od njih je tokom ispitivanja zamolio da se o cijelom događaju izvjesti veleposlanstvo BiH u Hrvatskoj. Uhapšeni nisu uzeli privatne advokate nego su od suda dobili advokate po službenoj dužnosti.

Zeničani ne negiraju da je maloljetna Norvežanka došla u njihov apartman u Ulici Moliških Hrvata u Makarskoj u kojem su odsjeli, ali njihova se priča drastično razlikuje od priče maloljetnice koja je prijavila silovanje i to na nagovor oca kada je nakon nemilog događaja s ovom trojicom krvava došla kući.

Nemoguće je saznati jesu li sva trojica djevojku silovala. Ona je u prvoj verziji svog iskaza govorila o jednom mladiću koji je to napravio, a kakva je bila uloga drugih za sada je nemoguće pouzdano saznati.

I kod oštećene djevojke i kod dvojice prijavljenih pronađeni su tragovi alkohola u krvi. Sa mjesta događanja izuzete su dlake, noktovina i ostali sadržaji koji su poslani na vještačenje.