Sa 2,94 promila alkohola u krvi pregazio tri žene autom koji mu je poklonila Vlada FBiH

HDZ BiH, hrvati bih, sud, Mostar, ratni zločin, ratni zločin, crna kronika, Oliver Knezović, neredi Široki Brijeg, Horde zla, Dražen Mikulić, ratni zločin, crna kronika, Vjekoslav Galić, Živko Budimir, Željko Asić, Zulfikar, ratni zločin, Trusina, Mile Vidović, crna kronika, Ranko Trivunović, ratni zločin, crna kronika, Trusina, vehabije, veleposlanstvo, Mevlid Jašarević, Amila Sabljić, Enes Muslić, ivan zelenika, sud bih, pritvor, uskok, ofsajd, sud, crna kronika, crna kronika, droga

Sudac Općinskog suda je prije nekoliko dana potvrdio optužnicu koju je protiv Ćauševića podiglo Županijsko tužiteljstvo. Paraolimpijac se tereti da je u veljači ove godine automobilom Škoda Fabia udario tri žene koje su se kretale uz rub ceste u Goraždanskoj ulici. Bio je pijan. U optužnici se navodi da je vozio automobil s koncentracijom alkohola u organizmu od 2,94 promila.

S leđa je udario tri žene koje su se upravo vraćale s posla. Nesretne djevojke je nosio na haubi dvadesetak metara. Ozlijeđene su Ajša Mahmić (28), Melisa Trako (20) i Senada Gluhić (28), radnice zeničkog pogona "Prevent".

Ćaušević ih je "pokosio" automobilom dok su hodale dijelom ceste koji je dobro osvijetljen uličnom rasvjetom, navodi se u optužnici. Ajša Mahmić je u sudaru zadobila teške ozljede, potres mozga, dok su Trako i Gluhić srećom samo lakše ozlijeđene. Sve tri su nakon sudara prevezene u Županijsku bolnicu u Zenici, gdje im je ukazana pomoć. Inače, nesreća zbog koje će Ćaušević odgovarati pred sudom se dogodila 9. veljače oko 23.30.sati.

Ćaušević je nakon nesreće uhićen, a optužnica mu na teret stavlja kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti prometa s ozlijeđenim osobama. Zanimljivo je to daje Škodu Fabiju kojom je izazvao nesreću, Fikret Ćaušević, standardni član bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci, dobio je na poklon od Vlade Federacije BiH, kao jedan od članova tima koji je 2004. osvojio zlato na Paraolimpijskim igrama u Ateni. Ako Ćaušević prizna krivicu, presuda će mu biti izrečena po kratkom postupku. Ukoliko se pak izjasni da se ne osjeća krivim, Ćauševićev slučaj će biti proslijeđen sudskom vijeću koje će zakazati suđenje.

(DL)