Realizirana operativna akcija kodnog naziva “Viza”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Zeničko-dobojske županije proveli operativnu akciju kodnog naziva "Viza".

Akcija je rezultat višemjesečne istrage i izvedena po naredbama Županijskog suda u Zenici i Županijskog tužiteljstva  Zeničko-dobojske županije.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhitili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima krivotvorenje isprave i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsificiranih osobnih dokumenata Republike Hrvatske (putovnice, vozačke dozvole i osobne iskaznice).

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe  bit će predane nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Pomoć pripadnicima SIPA-e u realizaciji ove akcije pružili su policijski službenici Ministarstarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije i službenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

14.07.2019 u 09:37