Putnici ispadali iz gorućeg balona kod Ljubljane, četvero poginulo

Slovenska služba za zaštitu i spašavanje objavila je da je nekoliko putnika ispalo iz gorućeg balona, javlja Delo, a od 28 ozlijeđenih, među kojima je i šestero djece, njih osam je u kritičnom stanju. Tijela ozlijeđenih koji su ispali iz košare balona od mjesta pada balona bila su udaljena i po stotinjak metara.

Jedan od preživjelih kazao je kako se nesreća dogodila prilikom slijetanja jer je balon udario u prepreku, a pretpostavlja kako se radi o stablu.

- U tom trenutku ventil plina se odlomio i plin je počeo curiti. Balon je postao vruć i ubrzo je počeo gorjeti - opisao je preživjeli muškarac.

Spašavanje ozlijeđenih još uvijek je u tijeku, na mjestu nesreće nalaze se spasioci i nekoliko vozila hitne pomoći, a Litostrojska cesta koja prolazi kraj mjesta pada na tom je dijelu zatvorena za sav promet.

Policija istražuje uzroke nesreće, ali čini se da je balon koji je poletio oko pet sati ujutro pao zbog lošeg vremena.

Iako su u medijima bile špekulacija da su u nesreći koja se dogodila oko 8 sati kod Iga kraj Ljubljane sudjelovala dva balona, Maja Ciperle Adlešič iz slovenskog MUP-a za Večernji list kaže da to nije točno.

- Riječ je o jednom balonu. Prema za sad dostupnim podacima, u njemu su bile 32 osobe, a za sad nema potvrde da je itko među njima hrvatski državljanin. Pretraga terena još traje i tek onda ćemo znati točan broj poginulih i ozlijeđenih, kao i njihov identitet - kazala je Ciperle Adlešič, koja se i sama nalazi na mjestu nesreće.