Pucnjava u Konzumu: Hrabri starac upucan kad je stao na put pljačkašu

Ljubuški, policija, krađa, marihuana, Konzum, pljačka, pucnjava, samoubojstvo, vješanje, Vitez, Neum, samoubojstvo, obdukcija, zenica, pucnjava, pogibija, radišići, MUP ZHŽ, seks, smrt, leš u raspadajućem stanju, policija, identifikacija, obdukcija, dječak, mrtav, Vrbovac, policijska ophodnja, vojarna u Oštarijama, eksplozija, informacije policije, Optužen, optužnica, kamenom u glavu, ubojstvo, Incident, Četvero ozlijeđenih, Sarajevo, Širokača, eksplozija, samoubojstvo, kamatari, majka i sin, u Tuheljskim Toplicama, Albanka, ubojstvo, Lecco na jezeru Como, Zločin, Ljubuški, Vitina, kiosk, Mostar, prometna nesreća, tijela muškarca i žene, Utvrđuju se okolnosti, policija, kriminalistička istraga, Zvornik, ubojstvo, prometna nesreća, Međugorje, pogibija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Jozo Kafadar, crna kronika, požar, crna kronika, Mostar, prometna nezgoda, motor, crna kronika, ubojstvo, Donji Miholjac, PU Osječko-baranjske županije, crna kroni
Starca je hicem iz pištolja ranio maskirani pljačkaš kojem se on pokušao suprotstaviti tijekom razbojstva, nakon čega je osumnjičeni pobjegao.

Pucanj u koljeno

Ozlijeđeni je zbrinut u Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Koševo. U bolnici su nam kazali da su kod starca konstatirali prostrijelnu ranu lijevog koljena, nakon čega je zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju, kao i da je u stabilnom stanju. Vatreš se, kako se moglo čuti, u petak ujutro zatekao u trgovini kada je u jednom trenutku u objekt upao maskirani razbojnik koji je izvukao pištolj, počeo galamiti na radnicu i zatražio da mu preda sav novac.

U blizini pulta je bio i Vatreš, kojeg razbojnik najvjerojatnije nije očekivao unutra, i on je razbojnika pokušao spriječiti u pljački. Ali, u tom trenutku pljačkaš se okrenuo prema starcu i zapucao iz pištolja prema njegovom nogama i pogodio ga u lijevo koljeno. Iskoristio je također priliku te iz blagajne uzeo, kako se moglo čuti, manju svotu novca, istrčao van i pobjegao prema naselju Kobilja Glava.
Kako su nam kazali građani koji žive u blizini opljačkane trgovine, za razbojnikom je van izašio i ranjeni starac, ali je ubrzo pao i počeo krvariti. Kasnije su, kako kažu, čuli da je navodno, krenuo do ambulante.
Očevici kažu da je ranjenom prvi u pomoć pritekao mladić koji je u Konzum dovukao robu te je izvukao svoj remen i svezao ga starcu oko noge koja je krvarila. Ubrzo je došla i ekipa hitne pomoći koja je starca prevezla u bolnicu Koševo. Potom su u Ulici Dejzina Bikića stigli istražitelji sarajevskog MUP-a koji su izuzimali tragove s mjesta događaja.

Ranija pljačka

Moglo se čuti da je očevidna ekipa duže vrijeme tragala za čahurom ispaljenog metka. Na asfaltu su se mogli vidjeti i tragovi krvi te tenisica koja pripada ranjenom.
U policiji kažu da su poduzeli mjere i radnje kako bi se ovo djelo rasvijetlilo te razbojnik što prije pronašao. Je li policija izuzela snimku videonadzora radi analize, odnosno jesu li kamere uspjele zabilježiti sam tijek pljačke i ranjavanje Vatreša, nitko nam nije mogao potvrditi.
Konzum, koji se u petak ujutro našao na meti razbojnika koji nije prezao ni od toga da iz pištolja zapuca i na starca, opljačkan je i prije dvije godine. Tada je jedan od razbojnika pištoljem izudarao radnicu i nanio joj ozljede.

Dnevni list