Provale i pucnjava po hrvatskim kućama u Jablanici

Do incidenta je došlo u 22 sata, prilikom provalne krađe u staru obiteljsku kuću Ivana Rogića, zamjenika direktora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koja se nalazi u ovom zaseoku.

Ivan Rogić je u izjavi potvrdio da se dogodio ovaj incident i objasnio da je nekoliko mještana, inače povratnika, nakon što su čuli neobične zvukove zatekli četvoricu da provaljuju u njegovu kuću.

''Jedan od onih koji su sudjelovali u obijanju kuće potegao je nož prema povratnicima. Došlo je do konflikta nakon čega je jedan od njih udario mog prezimenjaka, Juru Rogića šakom u lice'', naveo je Rogić.

On je dodao da su napadači otišli uz prijetnje da će se vrlo brzo vratiti s oružjem.

''Tako je i bilo, jer je samo 15-20 minuta poslije ista grupa prošla automobilom kroz ovo mjesto, ispalivši pritom više metaka prema kućama. Pucali su nasumice, uglavnom prema kućama'', ispričao je Rogić.

Navedene podatke je potvrdio i načelnik kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

''U noći s ponedjeljka na utorak došlo je do pokušaja provale u kuću Ivana Rogića, nakon čega provalnici fizički nasrću na mještane koji su ih u međuvremenu zatekli na djelu. Jednog su udarili šakom, a drugog pokušali ubosti nožem, a prilikom bijega s lica mjesta pucali su iz automatskog oružja'', naveo je Bošnjak, dodajući da nije pogođen nitko od mještana.

Prema njegovim riječima, četvorica provalnika i napadača su u bijegu.

Neslužbeno se saznaje da je riječ o Anelu Radošu, Elvedinu Radošu, Neziru Selbetu i Adelu Murselu, svi iz Sovića Mahale, gdje se incident i dogodio.

Srna