Profesorica Vesna ubila muža: Uzela sam kabal i zadavila ga, nisam više mogla da trpim maltretiranje!

Istražni sudac odredio je pritvor do 30 dana Vesni B. (53) zbog sumnje da je ubila svog muža Ladislava (58). Podsjetimo, zločin se dogodio prošlog četvrtka u njihovoj obiteljskoj kući u Somboru (Srbija).

Vesna B. prvo je tvrdila da ne zna tko je ubio Ladislava, da bi dan kasnije sama otišla u policiju i prijavila se.

- Odlučila sam da mu presudim jer više nisam mogla trpjeti njegovo maltretiranje - rekla je ona policajcima. Zločinu prethodila svađa. Kobnog jutra Ladislav je počeo vikati na nju i da je udara čim se probudio.

- Prekipjelo mi je! Sačekala sam da mi okrene leđa i uzela produžni kabal. Stavila sam mu ga na vrat i počela ga davim. Prvo se gušio, a onda onesvjestio - opisivala je Vesna detalje ubojstva. Kad je vidjela da još diše, uzela je metalni uteg i udarala ga njime po glavi sve dok nije bila sigurna da je mrtav.

- Zatim sam ga odvukla i bacila u kreč, a onda prekrila vrećama - rekla je Vesna.

Ona je poslije ispitivanja bila u teškom psihičkom stanju. Ladislav ju je godinama tukao i zlostavljao; zbog čega je policija već podnijela kaznenu prijavu protiv njega.

- Nekoliko puta smo dolazili pomoći toj ženi jer ju je muž tukao - kaže izvor iz policije.

Vesna je profesor sociologije u nekoliko škola, dok je Ladislav bio poljoprivredni inženjer. Imaju troje odrasle djece. Vesnine kolege u Srednjoj medicinskoj školi "Dr. Ružica Rip" kažu da su još u šoku.

- Ne možemo da vjerujemo da se to dogodilo - kratko je rekao jedan od njih.

Izvor: Kurir