Prodavačica na bihaćkoj tržnici ubijena zbog niže cijene jagoda?

...u kojoj je jedna žena poginula a druga ranjena, dok lokalni mediji u Bosni i Hercegovini nagađaju kako bi uzrok ove tragedije mogli biti sukobi oko prodajne cijene voća na gradskoj tržnici.

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Šefik Smlatić izjavio je kako sve policijske snage mobilizirane i rade na rasvjetljavanju tragedije.

"Nećemo se zaustaviti dok ne nađemo počinitelja ovog kaznenog djela", izjavio je Smlatić.

Prema nepotvrđenim informacijama policija je tijekom dana privela najmanje jednu osobu koja bi mogla biti povezana s podmetanjem eksplozivne naprave pod postolje suncobrana u blizini tržnice. Naprava je eksplodirala kada su dvije žene, koje su došle prodavati jagode, pokušale podignuti suncobran.

Jedna je žena zadobila teške ozljede od kojih je kasnije umrla na operacijskom stolu u bolnici, dok je druga žena zadobila ozljede po nogama no život joj nije u opasnosti.

Lokalni su mediji prenijeli kako su žene vjerojatno nastradale zbog svađe među prodavačima oko cijene jagoda koje su, navodno, kupcima nudili po cijeni nižoj od konkurencije za nekih 25 euro centi.

Hina