Pritvorena HAC-ovka koja je pijana ubila studenticu iz Čapljine

Policijski auto
...osumnjičenom da je u alkoholiziranom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja studentica Marija Ćorić, pa zatim pobjegla s mjesta nesreće.

Kako piše Slobodna Dalmacija, protiv Gotovac Soldić podignuta je kaznena prijava zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći, a osumnjičena je odvedena u pritvor.

Podsjetimo, prema nepotvrđenim iskazima svjedoka, vozačica Gotovac Soldić se oko 21.25 sati spuštala Poljičkom cestom i utrkivala se jednim taksi vozilom tako što ga je pretjecala i ubacivala se ispred njega. upravo je to zadnje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice, bilo kobno za nesretnu djevojku.

U trenutku kada je Marija prelazila cestu na pješačkom prijelazu, pijana vozačica je nastavila juriti cestom i prošla kroz crveno svjetlo na semaforu.

Nakon kobne nesreće, vozačica je pobjegla, ostavila automobil 500 metara dalje i otišla kući. Prilikom privođenja, policiji je tvrdila da ona te večeri nije bila za volanom i da joj je auto ukraden. Prilikom uhićenja, izmjereno joj je 1,1 promil alkohola u krvi.