Pritisnuti kamatarima majka i sin počinili samoubojstvo

Ljubuški, policija, krađa, marihuana, Konzum, pljačka, pucnjava, samoubojstvo, vješanje, Vitez, Neum, samoubojstvo, obdukcija, zenica, pucnjava, pogibija, radišići, MUP ZHŽ, seks, smrt, leš u raspadajućem stanju, policija, identifikacija, obdukcija, dječak, mrtav, Vrbovac, policijska ophodnja, vojarna u Oštarijama, eksplozija, informacije policije, Optužen, optužnica, kamenom u glavu, ubojstvo, Incident, Četvero ozlijeđenih, Sarajevo, Širokača, eksplozija, samoubojstvo, kamatari, majka i sin, u Tuheljskim Toplicama, Albanka, ubojstvo, Lecco na jezeru Como, Zločin, Ljubuški, Vitina, kiosk, Mostar, prometna nesreća, tijela muškarca i žene, Utvrđuju se okolnosti, policija, kriminalistička istraga, Zvornik, ubojstvo, prometna nesreća, Međugorje, pogibija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Jozo Kafadar, crna kronika, požar, crna kronika, Mostar, prometna nezgoda, motor, crna kronika, ubojstvo, Donji Miholjac, PU Osječko-baranjske županije, crna kroni
U Bolničkoj ulici u Tuheljskim Toplicama, u obiteljskoj kući, pronađena su mrtva tijela 69-godišnjakinje i njezina 48-godišnjeg sina koji su navodno u noći sa subote na nedjelju počinili samoubojstvo.

Kako su nam rekli susjedi, sin se porezao nožem po venama i iskrvario, a majka se objesila. Njihova tijela u spavaćoj sobi pronađena su tek tri dana poslije.

- Zadnji put vidjeli smo ih u subotu navečer. U nedjelju ujutro još je tinjao dim iz njihova dimnjaka. Kako ih više nismo viđali ni u ponedjeljak, ni u utorak, postalo nam je sumnjivo, posebice kad smo primijetili da im u spavaćoj sobi, iza spuštenih žaluzina, gori svjetlo, da iz dimnjaka više ne izlazi dim, a da im je auto parkiran ispred kuće. Budući da su vrata bila zaključana, a nisu se javljali ni na telefon, pozvali smo neke njihove rođake da dođu pogledati je li sve u redu. Oni su došli, ušli preko nezaključane garaže u podrumu i na stolu u prizemlju kuće pronašli kuvertu s omotnicom na kojoj je pisalo „Ovo pročitajte". To je izgleda bilo oproštajno pismo koje je nakon očevida odnijela policija. Ti rođaci nisu dalje pretraživali kuću, vjerojatno sluteći što se dogodilo, već su odmah pozvali policiju koja je potom u spavaćoj sobi na katu kuće pronašla dva mrtva tijela - rekli su nam susjedi.

Dodaju kako su se majka i sin u Zagorje doselili u rujnu prošle godine, nakon što su u Zagrebu prodali stan, a u Tuheljskim Toplicama kupili su kuću za 35 tisuća eura.
Gospođa je bila u mirovini, a njezin sin je bio hrvatski branitelj koji je potom radio u pošti, a prije nekoliko godina izgubio je posao. Nije bio oženjen niti je imao djece. Priča se da su bili u velikim dugovima koje je napravio još gospođin suprug, a navodno su im prijetili i kamatari. Možda je baš to glavni razlog njihova samoubojstva - pričaju susjedi te dodaju kako su majka i sin bili osobe kakve se samo mogu poželjeti za susjede.

- Bili su jako dragi, pristojni i umiljati ljudi. Prava gospoda. Sin, iako nezaposlen, bio je jako vrijedan. Stalno je nešto radio na kući i uređivao okućnicu. Nikad iz te kuće nismo čuli ni jedan povišeni glas. Stoga još uvijek ne možemo vjerovati da se dogodilo nešto tako strašno - rekli su nam na kraju susjedi.

vecernji.hr