Prije ubojstva supruge i samoubojstva napisao na facebooku: “Sudbino moja, kao da me…”

Motiv krvoprolića, koje se jučer nešto nakon ponoći dogodilo ispred kafe-bara "Rolex" u Romanovcima, gdje je Dragana radila, bračni je brodolom s kojim se Saša nije mogao nositi. Tvrde to ljudi bliski obitelji Milaković, kako se Dragana prezivala prije udaje, a koji kažu da se ova tragedija mogla naslutiti jer se Saša i ranije zbog ljubomore problematično ponašao.

Bračni brodolom

"Dragana se za njega udala sa 18 godina, te su živjeli u Srpcu, gdje su kod lokalnog Doma zdravlja imali kuću. No, njihov brak je posljednjih godina sve više upadao u krizu, a definitivno je završen ljetos, kada se Dragana vratila roditeljima u Romanovce, dok je službeno tek trebalo da bude okončan, jer je ona podnijela zahtjev za razvod ", kaže izvor blizak obitelji Milaković , a kojeg citiraju banjalučke Nezavisne novine.

Gotovo je zaplakao sugovornik tog lista kada su ga novinari upitali je li sinovima nesretnog bračnog para, koji imaju osam i pet godina, rečeno da roditelje više nikada neće vidjeti. "Jedan sin boravio je uglavnom kod oca, a drugi kod majke. U nedjelju ih je Saša odveo obojicu u Srbac, a zatim se vratio u Romanovce. Cijeli dan je boravio ovdje. Prepirali su se nešto. Valjda je ona podigla kredit dok su zajedno živjeli, pa kupila auto, a on je to vozilo bez njenog znanja prepisao na svoju rođaku. Ali, teško da je to motiv tragedije. Najvjerovatnije je posrijedi razvod braka ", kaže on.

Ranije skovao plan

Tijekom nedjelje ostavljeni mladić uglavnom je boravio u Romanovcima, jer je, po svemu sudeći, ranije "skovao" plan da presudi sebi i supruzi. Ulazio je i izlazio iz 'Rolexa', prepirali su se. Navečer je ostavio svoj mercedes na jednu benzinsku crpku, te je došao pred kafić, gdje je ovu konobaricu čekao da završi s poslom. U međuvremenu ju je nekoliko puta zvao, te joj slao SMS-ove sa sadržajem: 'Volim te', 'Ne mogu živjeti bez tebe' i slično. Skrivao se iza grma, a kada je izašla, njoj je iz skraćene puške M 48 pucao u potiljak, pa sebi u usta, ispričao je sugovornik spomenutog lista upućen u istragu.

Sve su to, kako se doznaje, gledala dva gosta ovog ugostiteljskog objekta, koji su također izlazili iz kafića, te namjeravali ući u vozilo i odu. Ubrzo nakon smrtonosnih pucnjeva izvješćeni su Draganini roditelji, koji žive svega oko sto metara od "Rolexa", na kojem je jedno staklo probio hitac i jučer nije radio.

Najavio krvoproliće

Od dobro upućenih izvora jučer se moglo čuti da je, nakon što je Dragana napustila supruga, on nju često pratio. Jednom prilikom ju je, navodno, čak i kidnapirao, a ona je iz prtljažnika njegovog vozila uspjela da se izbavi nakon što je mobilnim telefonom pozvala policiju. Mijenjala je i broj telefona, ali joj ni to nije mnogo pomagalo. Iznimno ju je volio, ali je sumnjao da emocije nisu obostrane.

Navodno ju je, dok je živjela s njim, jednom prilikom i pretukao u kafiću u centru Srpca, gdje je također radila. "Nezavisne" od poznanika bračnog para Vujinić doznaju da je Saša, navodno, na svom Facebook profilu najavio krvoproliće.

Spominje se da je na toj društvenoj mreži noć prije stravičnog poteza postavio numere "Ja noćas umirem" i "Ti si ljubav mog života". Napisao je na svoj zid i stih koji glasi: "Sudbino moja, kao da me život ne voli."

Očevid i istraga

Na mjestu tragedije, po nalogu i u nazočnosti Hane Vranješević, dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Banjaluka, očevid su obavili pripadnici Policijske postaje Gradiška i banjalučke Kriminalističke policije.

"Tužitelj je naložio poduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera, te vještačenja na rasvjetljavanju navedenog događaja, a naložena je i obdukcija beživotnih tijela", potvrdila je Maja Đaković-Vidović, službenik za informiranje u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.