Prevarom oštetile umirovljenicu za 200 eura

29.09.2015

Dvije nepoznate ženske osobe jučer su na prevaru oštetile umirovljenicu iz Banje Luke za 200 eura. Prevarantkinje su oko 12.30 sati, dovodeći u zabludu umirovljenicu, ušle u njen stan i ponudile joj da riješe zdravstvene probleme pravljenjem zaštite od navodne “crne magije” na novcu.

Oštećena je dala 200 eura, nakog čega su novac umotale u maramu i stavile u kutiju rekavši joj da ga ne smije odmah odmotavati te se udaljile u nepoznatom pravcu. Novca u kutiji nije bilo. Policijski službenici u koordinaciji s Okružnim tužiteljstvu poduzimaju mjere i radnje na rješavanju tog kaznenog djela prevare i identificiranja izvršilaca.

Iz CJB Banja Luka ponovo apeliraju na građane, a posebno na stare, bolesne i nemoćne osobe, da budu oprezne prilikom otvaranja vrata nepoznatim osobama i kod navodnih pružanja usluga "skidanja crne magije, prodaje raznih masažera, zdravstvenih pomagala, alternativnih metoda liječenja" i sličnih usluga, te da sva saznanja o ovim događajima i sudionicima prijave najbližoj policijskoj postaji.


loading...