Preminuo muškarac kojeg je poznanik pretukao

preminuo muškarac, tužiteljstvo, Sarajevska županija, mup sarajeva

Pedesetšestogodišnji D. L., kojeg je u petak navečer prošlog tjedna teško pretukao 39-godišnji Irhad Kurtaj, preminuo je uslijed teških ozljeda glave koje mu je nanio.

Kako je za Faktor potvrdila glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije Azra Bavčić, Kurtaj će se sada teretiti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, a naložena je obdukcija tijela preminulog.

Kurtaja su, podsjetimo, u nedjelju uhitili pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Sarajevske županije, nakon što je za njim bila raspisana operativna potraga.

On je bio u bijegu nakon što je u petak oko 20 sati, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gradačačkoj ulici nanio teške i po život opasne povrede 56-godišnjaku sa kojim je prethodno sjedio u objektu i gdje su zajedno pili.

Njih dvojica su se u jednom trenutku posvađali, da bi se potom i potukli, a sukobu je svjedočila i žena, koja je sa njima bila u društvu. U jednom trenutku Irhad je snažno udario D. L., koji je pao i pritom udario glavom o zid.

Kurtaju je u međuvremenu određen pritvor zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke i prikrivanjem dokaza, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

(dnevni.list)