Preko videonadzora u Austriji gledao kako mu susjed provaljuje u kuću u Gradačcu

Ljubuški, krađa, policija, pljačkaši, odmor, policija, Međugorje, krađa, Ljubuški, provala, krađa, auto, dijete, Ljubuški, lopovi, MUP ŽZH, lopovi, Sarajevo, paketići, Tomislavgrad, krađe, lopovi, Ljubuški, krađa, policija, Široki Brijeg, krađa, MUP ŽZH, krađe, provale, Ljubuški, provala, MUP ŽZH, Ljubuški, krađa, Varaždinska policija, razbojstvo, napad na policajce, kaznene prijave, Mostar, provalnici, provale, Goranci, provalnik, provala, Gradačac, video nadzor, pljačka, pljačka banke, na Črnomercu, Tomislavgrad, provala, kuća, blindirano vozilo, pljačkaši, plja;ka, pljačka, Rama, škola, krađa navika, lopovi, pljačka, pljačka draguljarnice , Pink Pantheri, razbojnici, pljačka, Trojica maskiranih pljačkaša, provala, Čitluk, lopov, provala, pljačka, Grude
Preciznije, kako pokušava provaliti u objekat. Naime, on je zapravo na ovaj način najvjerovatnije i spriječio provalu u svoju kuću u Gradačcu.

Kako se doznaje, Dedić je nedavno angažirao tvrtku "AMD electronics" iz Srebrenika da postave videonadzor na njegovu kuću, a zahvaljujući tome, mogao je u Austriji gledati snimak na kojem se vidi kako mu komšija pokušava provaliti u kuću.

- Provalnik je radio na demontiranju sigurnosnih kamera više od jednog sata, blizu 90 minuta. On ih je uspio demontirati, ali nije "računao" na to da će ostati snimak i da sada vlasnik kuće tačno zna ko mu je pokušao provaliti u kuću jer se na snimku sve vidi, istakli su iz "AMD electronicsa".

- Provalnik je znao da postoje kamere i vjerovao je kada ih demontira da je riješio "problem", ali očito je kasnije shvatio da je sve snimljeno i da gazda sve može vidjeti u Austriji.

Videosnimak je ustupljen i policiji.