Preko Facebooka namamio djevojčicu pa je silovao, i sve to snimio

...je namamio preko Facebooka, a zatim i snimio prisilni seksualni odnos i video-snimkom ucjenjivao djevojčicu, prenosi Blic.

Osumnjičeni je u kontakt sa 15-godišnjom djevojčicom stupio predstavljajući se na Facebooku kao DJ Toni, a zatim joj je poslije razgovora predložio da se upoznaju.

- Djevojčica je prihvatila prijedlog i oni su se sastali, nakon čega je Marjan P. maloljetnicu odveo u svoj stan, gdje joj je predložio seksualni odnos. Djevojčica je odbila njegov prijedlog, ali ju je osumnjičeni Marjan P. uprkos tome napao i silovao. Cijeli prisilni seksualni odnos snimio je svojim mobilnim telefonom - kaže za "Blic" izvor iz beogradske policije.

Maloljetnica je o onome što se desilo u stanu Marjana P. šutila nekoliko dana, i nije se povjerila nikome. Policiji se obratila tek kada ju je Marjan P. ponovo pozvao, inzistirajući da ponovo dođe kod njega da vode ljubav, prijeteći da će ukoliko odbije, snimak sa mobilnog telefona pokazati njenim roditeljima i staviti na Facebook.

Ubrzo nakon prijave, Marjan P. je uhićen, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom suci

Prema saznanjima "Blica", osumnjičeni Marjan P. je i ranije privođen, također zbog seksualnih delikata, i ranije su mu na meti bile djevojčice, kojima je prilazio na ulici i nasrtao na njih.