Potvrđena smrt 20 osoba od utapanja u BiH

rijeka bosna, BIH, maglaj, zavidovići, poplava elementarna nepogoda, stanje na cestama, caritas, pomoć, hrana, poplave, BIH, poplave, poplave, poplave, Humanitarna akcija, humanitarne akcije i apeli, crna kronika, poplave
"Do danas imamo potvrđenu smrt tri osobe u FBiH od posljedica utapanja", kazao je novinarima u Sarajevu entitetski ministar zdravlja Rusmir Mesihović.

Ministar zdravlja RS Dragan Bogdanić potvrdio je kako je u tom entitetu uslijed utapanja smrtno stradalo 17 osoba.

Najviše je poginulih s područja Doboja gdje se utopilo devet osoba, od čega su njih pet bili starci u devetom desetljeću života koji se nisu uspjeli na vrijeme evakuirati.

"Ovo je, najblaže rečeno, kataklizma", kazao je Bogdanić ističući kako su dva grada, Doboj i Bosanski Šamac "potpuno uništena".

U Federaciji BiH najteže je stradao Maglaj, a prema provjerenim informacijama domovi zdravlja u Šamcu i Maglaju potpuno su uništeni kao i najmanje osamnaest ambulanti obiteljske medicine na teritoriju cijele države.

Mesihović i Bogdanić su istaknuli kako je sada najvažnije poduzeti mjere kojima bi se spriječilo izbijanje zaraza.

"Trenutačno nema epidemija ni zaraza, no stanje je epidemiološki nesigurno", upozorio je Mesihović istaknuvši kako je u sadašnjoj situaciji najnužnije osigurati čistu vodu, sredstva za dezinfekciju ali i lijekove.

izvor: Hina