Potvrđena optužnica za razbojstvo nad vozačem Auto dijelovi Nuić u Sarajevu

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
... te Enesa Delalića (1976) iz Priboja tereti da su sredinom svibnja na Ilidži opljačkali Zlatka Nuića iz Ljubuškog te uz prijetnju vatrenim oružjem od njega uzeli oko 20.000 KM.

Oštećeni je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede. Pored razbojstva, ista optužnica tereti Fazlagića i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, odnosno dva pištolja, veću količinu metaka, okvira za automatsku pušku te prigušivač koji su nađeni u stanu vlasništvo njegove majke.

U optužnici je navedeno da je oštećeni, zaposlen kao vozač u tvrtki Auto dijelovi Nuić d.o.o. Ljubuški, opljačkan 19. svibnja u Ulici Plandište, općina Ilidža u neposrednoj blizini Pravoslavne crkve. Optužene, koji su djelovali u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi je prethodno A. G. obavijestio da je Nuić izašao s Renaultovim kombijem iz kruga tvrtke u Ulici Lužansko polje. Optužena trojka je potom u VW Passatu ((K20-T-086), koji je prethodno ukraden od T. L., pratila oštećenog. Passatom je upravljao Bešlija, te su kombi pretekli na kolničkoj traci te izbacili iz automobila ručno pravljene „ježeve", koje je Nuić pokušao izbjeći kombijem. Potom su kombiju prepriječili put te izašli iz Passata s fantomkama na glavama. Fazlagić je, stoji u optužnici, prišao kombiju s vozačeve strane, puškom razbio vjetrobransko staklo i rekao: „daj pare, daj pare j... ti mater", nakon čega je ubacio u vozilo suzavac. Nadalje se u optužnici navodi kako je Fazlagić iz puške ispalio hitac u unutrašnjost kombija, od kojeg je Nuić zadobio lakše ozljede vrata i desnog ramena. Delalić je istodobno, otvorio vrata suvozača uz povike: „daj pare, daj pare", a zatim uzeo crnu akt torbu koja se nalazila pored suvozačevog sjedišta, a u kojoj je bilo oko 20.000 maraka. Pored torbe, Delalić je uzeo i crvenu fasciklu u kojoj su bili računi tvrtke te novčanik oštećenog s oko 180 maraka, licencom za vozača i bankovnim karticama. Razbojnici su se u Passatu udaljili sa mjesta napada, da bi ubrzo u Ulici Osik do broja 4 u ilidžanskom naselju Osijek zapalili vozilo koje je u potpunosti izgorjelo.

Provjerama je policija utvrdila da su i tablice na vozilu ukradene. Skoro mjesec nakon ovog razbojstva, istražitelji Sektora krim policije sarajevskog MUP-a su uhitili Fazlagića i Delalića, nakon čega su i pritvoreni. Početkom kolovoza, zbog istog djela je uhićen i pritvoren Bešlija. Tužiteljstvo je uz optužnicu, Sudu dostavilo prijedlog da im se ova mjera produži. U Tužiteljstvu su naveli još da su Fazlagić i Bešlija ranije osuđivani u više navrata.

Dnevni list