FOTO/VIDEO  Potresna priča 15-godišnjakinje koja je izvršila samoubojstvo zbog zlostavljanja vršnjaka

Carol Todd, samoubojstvo, društvene mreže, Amanda Todd
U isto vrijeme Kanadu je šokiralo samoubojstvo 15-godišnje djevojke.

Njezina majka u intervjuu za Vancouver Sun kazala je kako je djevojka objavila video da bi pomogla tisućama drugih koji su zlostavljani. Carol Todd kazala je i kako je trenutak nesmotrenosti i nepažnje uništio život njezine kćeri. Iako će mnogi osuditi to što je još kao 13-godišnjakinja podigla majicu i pokazala grudi, nažalost to nije rijetkost među mladima u toj dobi. No, to im može unišiti život. Osoba koja je "ulovila" taj trenutak svima je slala Amandu u toplessu, pa su vrlo često nazivali i porno zvijezdom.

Majka je kazala kako je fotografija bila poslana čak i učiteljima njezine kćeri! Dodaje kako je Amanda u posljednje vrijeme bila bolje, tako se barem činilo, išla je na terapije i činilo se kao da se njezin život vratio u normalu.

Kako javljaju kanadski mediji, ona je 7. rujna na YouTube postavila video u kojem, kao i silovana Šveđanka, nije govorila već je poruke pisala na papir i pokazivala kameri. Na snimci se ne vidi niti njeno lice, no policija je potvrdila kako se radi upravo o njoj.

Na snimci koja traje skoro devet minuta, djevojka je opisivala kako je godinama zlostavljana od strane vršnjaka, zbog toga je čak promijenila i školu, pokušala se ubiti. Sve je počelo u sedmom razredu, imala je tad 12 godina, kada je s prijateljima pričala putem web kamere, upoznala je i mnoge nove ljude. Nažalost, grešku je počinila kada se slikala u toplessu. Godinu kasnije preko Facebooka joj se javio jedan mladić koji je nekako došao do njezine fotografije u toplessu, znao je sve o njoj - adresu, u koju školu ide, kako joj se zovi prijatelji, roditelji ...

Nakon što ona nije željela imati nikakve veze s njim, njenu fotografiju proslijedio je svima. Vrlo brzo Amanda je postala depresivna, anksiozna, a utjehu je nakon nekog vremena počela tražiti u drogama i alkoholu.

Promijenila je školu, našla nove prijatelje. No, mladić je i dalje njezinu fotografiju slao okolo, na Facebooku je napravio profil a za profilnu sliku stavio je fotografiju s njezinim prsima. "Plakala sam cijele noći, izgubila sve prijatelje, i poštovanje koje su drugi imali prema meni, svi su me mrzili", stoji na jednoj od poruka na snimci.

Nakon toga počeli su je zlostavljati iu novoj školi, pa je opet uslijedilo preseljenje. U novoj školi upoznala je mladića kojemu se sviđala, no grupa djevojčica zbog toga ju je pretukla! I to je sve bilo snimljeno! "Dotrčali su nastavnici, no ja sam samo ležala u blatu, tu me pronašao moj otac, odveo kući, a tamo sam popila izbjeljivač pokušavši se ubiti.", Opisivala je djevojka koja je spašena jer je hitno odvezena u bolnicu.

"Borim se da ostanem na ovom svijetu! Ne radim ovo da dobijem pažnju, radim ovo da bih pokazala da mogu biti jaka. Sama sebi činim stvari kako bi bol otišla, jer radije ozljeđuju sebe nego druge.", Poručila je djevojčica iz Vancouvera koja je mjesec dana nakon tih poruka pronađena mrtva.

Policija vjeruje kako se radi o samoubojstvu, no istraga i dalje traje. Kanada je šokirana, no postavlja se pitanje - kada ćemo početi ozbiljno shvaćati poruke koje mladi objavljuju na društvenim mrežama?